Položeni vijenci i upaljene svijeće

Autor: Jastrebarsko.hr 10/31/2014 17:22

Povodom blagdana Svih svetih, gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, uz prisustvo predstavnika mjesnih odbora i gradskih četvrti, uz molitvu su položili vijence i zapalili svijeće na svim grobljima na području Grada Jastrebarskog.

Također, vijenac je položen i na jaskanskom gradskom groblju, a svijeće su upaljene i kod Spomenika antifašizmu. Polaganju su uz gradonačelnika i zamjenike nazočili gradski vjećnici, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki, ustanova i škola. Kratku molitvu predvodio je jaskanski župnik, Stjepan Rožanković.

Groblja Jastrebarsko d.o.o. vode brigu o dvanaest mjesnih groblja (Cvetković, Domagović, Volavje, Petrovina, Sveta Jana, Plešivica, Desinec, Stankovo, Pavlovčani, Slavetić, Gornja Kupčina, Dragovanščak), te o gradskom groblju Jastrebarsko. Povodom blagdana Svih svetih, tvrtka Groblja Jastrebarsko d.o.o. izvršila je radove na uređenju svih groblja na području Grada Jastrebarskog, kako bi se za blagdan Svih svetih primjereno uredila počivališta naših pokojnika i kako bi se na taj način dostojanstveno prisjetili naših najmilijih.

Intervju s gradonačelnikom grada Jastrebarskog, Zvonimirom Novoselom, u vezi Odluke o upravljanju grobljima na području grada Jastrebarskog, možete pročitati ovdje.