Veseli zagrebački božićni tramvaj za djecu

Autor:: M. M. 12/3/2009 16:44

Tradicionalnu priredbu ‘Veseli božićni tramvaj’ od ove godine organizira podružnica Zagrebački električni tramvaj. U starom turističkom tramvaju, od 5. prosinca 2009. do 6. siječnja 2010. godine, djecu će zabavljati Djed Božićnjak, dobre vile, vilenjaci, pčelice Zagrebačke banke, profesor Baltazar i Haribo. Uz pjesmu i zabavu, djecu tijekom vožnje očekuju darovi sponzora i donatora. Posebni darovi osigurani su i za djecu koja će sudjelovati u raznim natjecanjima.

Polazna stanica Veselog božićnog tramvaja je na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića. Tramvaj će voziti svakih pola sata, radnim danom od 16 do 21 sat i vikendom od 10 do 20 sati, preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, te Jukićevom i Mihanovićevom do Zrinjevca i polazne stanice u Praškoj.

Karte se mogu kupiti i rezervirati po cijeni od 25 kuna u Turističkom informativnom centru, na Trgu bana J. Jelačića 11, radnim danom od 8.30 do 20 sati, subotom od 9 do 18 i nedjeljom od 10 do 18 sati. Za Badnjak, 24. prosinca, radno vrijeme centra je od 8.30 do 15 sati, a na Staru godinu, 31. prosinca, od 8.30 do 16 sati.

Za Božić i Novu godinu Veseli božićni tramvaj neće voziti!

Tijekom održavanja ove priredbe bit će organiziran i poseban program za dječje vrtiće. Tramvaj će radnim danom, od 10 do 13 sati, voziti djecu u pratnji teta i odgajatelja s trešnjevačke remize Savskom, Vodnikovom, preko Zrinjevca, Praške, Trga bana Jelačića, Ilicom, Frankopanskom, Savskom i natrag na Remizu. Vrtićima je osiguran i prijevoz našim autobusima od vrtića do trešnjevačke remize i natrag.

Uz poseban program za dječje vrtiće, bit će organizirane i humanitarne vožnje. Prvu vožnju ZET organizira već sutra, u petak, 4. prosinca, za djecu s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, dječjeg vrtića Sesvete, te djecu iz specijalne bolnice Krapinske Toplice. Ovom akcijom ZET se pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3 prosinca. Tramvaj kreće iz Dubrave u 11 sati.