Veliki povratak lunaparka u Zagreb

Autor: Daria Simić 11/9/2015 13:12

Nakon dugo vremena u Zagrebu se ponovno pojavio lunapark. Društvena atrakcija niknula je u blizini tržnice u Vrapču, a privlači posjetitelje svih uzrasta.

– Ovdje se nudi skoro sve. Imamo i još jedan lunapark u Dubravi. Morali smo se podijeliti na dvije strane grada. U principu ovdje se nalazi Twister, Megadrom, vlakić za djecu, vrtuljak, Carousel i slično. Dakle, imamo uglavnom razonodu za djecu, ali i za cijelu obitelj. Imamo u ponudi još dosta sadržaja, samo ne stanu svi na ovaj prostor – rekao je Berto Riter, vlasnik zabavnog parka u Vrapču.

Usprkos širokoj ponudi, najpopularnije vožnje su one klasične – na vrtuljku i u autićima.

– Ovi noviteti poput Rendžera drže vodu samo neko vrijeme, ali su prolazni. Veliki vrtuljak je nekada bio najveća atrakcija. Naraštaji se mijenjaju, ali omiljene vožnje ostaju iste – dodao je Riter.

Na mladima svijet ostaje, a to dobro zna i kćerka vlasnika lunaparka, koja će kaže, jednog dana napraviti još veći i još bolji zabavni park. No, to će ipak pričekati dok ne odraste. Zasad živi san svakog djeteta jer za nju su sve vožnje u lunaparku besplatne.

– Želim da bude velik kao tematski park, da ljudi dolaze s maskama i zabavljaju se, kao u Disneylandu. To mi se oduvijek sviđalo – rekla je kćerka vlasnika parka Rahela Riter.

Lunapark je idealno mjesto za obiteljsko druženje, a svi koji se žele provozati mogu to učiniti do 15. studenog, radnim danom od 13 do 22 sata, a vikendom od 11 do 22 sata.