Nakon duge pauze veslanje se opet vraća na Savu

Autor: Daria Simić 11/9/2015 13:13

Sve ljubitelje veslačkih sportova sigurno će obradovati vijest da se ovaj sport vraća na Savu. ‘Povratak na Savu’ naziv je projekta u sklopu kojeg je održana prva veslačka utrka, i to nakon trideset godina pauze.

– Nakon mnogo godina mi veslači ponovno smo se vratili na Savu organizacijom jedne međunarodne regate. Ovdje su danas prisutne posade iz Beča, Budimpešte i Bratislave. Uz hrvatske posade, imamo ukupno 24 osmerca iz svih kategorija – izjavio je voditelj natjecanja Zoran Emeršić.

Staza je duga 3600 metara, a start je bio Most mladosti.

– To je nekih osamsto metara od toplane do našeg kluba. To je udaljenost koju natjecatelji prelaze za otprilike dvadeset minuta. Natjecatelji su podijeljeni u tri grupe po osam čamaca, tako da kreće jedan čamac iza drugoga svakih dvadeset sekundi – pojasnio je Emeršić.

Bitno je naglasiti da je ovo prva utrka koja se održala na Savi nakon mnogo godina, a cilj je da se ovakva događanja uvrste u stalnu sportsku ponudu Grada Zagreba.

– Želimo istaknuti da je suorganizator ove utrke Grad Zagreb od kojeg smo dobili mnogo pomoći i u pripremi projekta. Želimo ovu regatu ubuduće u ovom jesenskom terminu imati kao jednu tradicionalnu utrku. Zove se ‘Povratak na Savu’ ali će možda će s vremenom i promijeniti naziv – zaključio je Emeršić.