Velik uspjeh Škole za medicinske sestre Mlinarska

Autor: Marija Horvat 7/5/2015 21:34

Škola za medicinske sestre Mlinarska jedna je od najstarijih škola takve vrste u našoj metropoli. Svečanom priredbom obilježen je i kraj srednjoškolskog obrazovanja za prvu generaciju učenika koji su nastavu pohađali prema petogodišnjom programu.

– Velik je ovo dan i za učenike, ali i za nastavnike kao i za mene kao ravnateljicu. Učenici su naše najveće blago i veoma sam sretna da smo ovaj događaj svečano obilježili podjelom diploma i glazbenim programom – izjavila je Asja Jelaković, ravnateljica Škole za medicinske sestre Mlinarska.

Nakon uspješnog petogodišnjeg školovanja čak 120 učenika je dobilo svoje diplome koje će im omogućiti zapošljavanje u Hrvatskoj, ali i svim državama Europske unije. Drugu godinu zaredom škola je bila sudionik Erasmus plus programa, a neki učenici imali su priliku svoje znanje nadopuniti u Njemačkoj.

– U našu školu upisuju se visoko motivirana djeca koja dolaze s unaprijed određenim ciljem. Tijekom cijelog školovanja trude se i ostvaruju jako dobre rezultate. Prosjek svih razreda je veći od 4,5 što je i više nego dobar pokazatelj kvalitetnog obrazovnog programa i marljivosti učenika – dodala je ravnateljica Jelaković.

Za ovo zanimanje je najbitnija volja, empatičnost i odgovornost. Škola se može pohvaliti kvalitetnim obrazovnim programom, a radom učenika zadovoljni su i nastavnici. Na svečanoj podjeli diploma učenikom generacije proglašen je Domagoj Purgar koji s izborom zanimanja nije imao problema.

– Zanimanje je na kraju krajeva odabralo mene. Jako sam zadovoljan samim programom škole, kao i nastavnicima – kazao je Domagoj Purgar koji se potajno nada upisu na Medicinski fakultet.

Prema riječima ravnateljice i nastavnika, problema s pronalaženjem ovog posla nema. Dok će jedni krenuti u potragu za poslom, drugi se potajno nadaju daljnjem školovanju. Interes za ovim zanimanjem svake godine sve više raste, a iz škole ističu kako se vesele novoj generaciji učenika.