Veleposlanica Irske pozvala Bandića u irsku pivnicu

Nj. E. Olive Hempenstall predložila je i da se ove godine na Dan sv. Patrika fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice osvijetle zelenom bojom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Gradskoj upravi je u nastupni posjet primio veleposlanicu Irske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Olive Hempenstall i zaželio joj uspješno obnašanje nove dužnosti te ugodan boravak u Zagrebu, kako je naglasio, gradu po mjeri čovjeka.

Veleposlanica je istaknula sličnost dva glavna grada, Dublina i Zagreba, kao i spremnost za njihovo povezivanje na međuinstitucionalnoj razini. Ujedno je gradonačelnika upoznala s projektom osvjetljavanja objekata u europskim i svjetskim metropolama, primjerice sidnejske Opere, pariškog Eiffelovog tornja ili Kristova kipa u Riju, irskom zelenom bojom u povodu proslave Dana sv. Patrika.

Također, gošća je predložila da se ove godine na Dan sv. Patrika fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice osvijetle zelenom bojom te da, s obzirom da je Zagreb multikulturalni grad, zajedno posjete jednu irsku pivnicu, što je gradonačelnik Bandić i prihvatio.