Vaha: Navijačima za Božić želim europsko proljeće

Vahid Halihodžić

Autor: 12/11/2010 15:13

Na konferenciji za novinare uoči odlaska na mini pripreme za utakmicu s PAOK-om u Plavom salonu ‘postrojio’ se cijeli Dinamo. Osim igrača i stručnog stožera tu je bio dio uprave ali i neke igračke legende poput Stjepana Lamze, Zlatka Škorića, Slaven Zambata, Dražen Ladić, Željko Stinčić i Vlatka Markovića.

Trener Vahid Halihodžić kao i igrači pun je optimizma za utakmici u srijedu u kojoj Dinamo mora pobijediti kako bi konačno, nakon 40 godina, dočekao europsko proljeće.

-.-Press materijal-.-Pobjeda bi donijela nastavak natjecanja u Europskoj ligi što bi bio svojevrsan poklon za 100-ti rođendan kluba– Drago mi je vidjeti velikane koji su proslavili klub. Pruža nam se prilika da jednom utakmicom ostvarimo san. Odlazimo na pripreme u Rovinj. Učinit ćemo sve da što bolje pripremim momčad za ovu utakmicu, iako imam nekih problema. Ja vam jamčim da će momčad biti sto posto spremna za povijesni podvig. Mi ćemo to i ostvariti. Stoga pozivam sve ljubitelje nogometa da napune stadion u srijedu. Potrebna nam je podrška navijača – kazao je Halihodžić nazdravivši s predsjednikom Mirkom Barišićem s pjenušcem.

Vaha: Igračima bi trebao biti bitniji sportski motiv

Na pitanje novinara jesu li obećane neke posebne premije za pobjedu nad PAOK-om Halihodžić je kazao kako su još prije određene stimulacije za prolazak skupine no nije znao točan iznos.

– Nije to samo financijski interesantno već tu postoji sportski interes – kazao je Halihodžić i nastavio:

– Iduće godine Dinamo slavi 100 godina i to bi bio najljepši poklon svim Dinamovim generacijama koje su pokušavale to da ostvare. Bio bi to i poklon svim navijačima Dinama širom svijete, jer ih ima po cijelom svijetu koliko ja znam. Bit će im to najljepši poklon za 100 godišnjicu i jedan lijepi poklon za novogodišnje i božićne praznike.

Kaže da motiva igračima ne nedostaje, jedino ga brinu ozljede i da igrači ne podlegnu pod pritiskom koji je povišen.

Barišić: Sudbina je u našim rukama

Barišić razmišlja na sličan način te priželjkuje iste ‘poklone’ za 100 godišnjicu i Božić.

– U praskozorje proslave sto godina kluba nismo mogli zamisliti bolju situaciju. Na sve tri fronte stojimo odlično. Točka na ‘i’ bit će srijeda gdje imamo sve šanse da nakon 40 godina prezimimo u Europi. Ne treba smetnuti s uma da moramo pobijediti, ali sudbina je u našim rukama. To bi bio najljepši dar za stogodišnjicu Dinama, da na sve tri fronte osvojimo trofeje – rekao je Barišić.