Vaha: Mamić neće određivati tko će igrati u Dinamu

Vahid Halihodžić

Autor: 8/17/2010 12:57

Predstavljanje novog trenera Dinama Vahida Halilhodžića počelo je sa desetak minuta zakašnjenja. Zoran Mamić je na početku rekao kako je Halilhodžić potpisao na dvije i pol godine.

– Bio je veliki igrač, sad je veliki trener. Vjerujem da će biti pravo rješenje za Dinamo – rekao je Mamić i prepustio riječ Halilhodžiću.

-.-Martina Horvat-.-Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Slaven Bilić– Želim imati korektan odnos sa svima koji rade u klubu i oko njega. Hvala upravi koja mi je ponudila izdašan ugovor – započeo je Halilhodžić.

Dodao je kako je obilazio najbolje klubove svijeta i vidio kako se odnose prema medijima, pa će i on sve raditi preko glasnogovornika. Treninzi će biti zatvoreni i otvoreni, napomenuo je. Istaknuo je kako je došao baviti se isključivo nogometom te da je svjestan da se od njega mnogo očekuje.

– Dinamo je za mene veliki izazov. Nisam niti sanjao da ću raditi na ovim prostorima – rekao je.

Priznao je kako još ne zna dovoljno o momčadi da može pričati o pojačanjima.

Vaha nije očekivao da će biti bačen u “vatru” već protiv Györa

– Želim prvo radom i pobjedama vratiti samopouzdanje momčadi. Stručni stožer neću mijenjati do prosinca – rekao je dodao kako će mu pomoćnik biti Mario Tot.

Priznao je kako nije očekivao da će biti bačen u “vatru” već protiv Györa. Dodao je kako Dinamo mora biti oprezan i ne smije si dopustiti luksuz da ne igra u Europskoj ligi.

– Nakon konferencije idem gledati snimke Mađara. Imam ih četiri i gledat ću ih na putu prema Mađarskoj. Neki gledaju snimke s lijepim damama, a ja gledam nogometaše. Iako i ja volim dame – našalio se Vaha.

Dodao je kako će igrati samo najbolji, bez obzira jesu li domaći ili stranci te da je važno da imaju jaku omladinsku školu. Kao svoj glavni cilj naveo je ulazak u Ligu prvaka.

– Naravno, želimo i prezimiti u Europi, osvojiti prvenstvo i Kup. Da u to ne vjerujem, ne bih ni dolazio – rekao je.

Butina i Tomić ostali bez ugovora

Priznao je kako još ne zna tko će igrati u prvih 11 ni koju će taktiku primijeniti.

-.-Stjepan Marković-.-Zdravko Mamić– Cijela sezona ovisi nam o ove dvije utakmice protiv Györa. Iskustvo igranja u Europskoj ligi dobro će nam doći i za sljedeću sezonu – dodao je.

Napomenuo je da je pričao sa Zdravkom Mamićem pet sati te da on jako voli Dinamo.

– Razgovarat ću s njim o nogometu, no neće mi određivati tko će igrati. O tome ću pričati sa svojim suradnicima i pomoćnicima na klupi – rekao je.

Na konferenciji za novinare priopćeno je i da su sporazumno raskinuti ugovori s golmanom Tomislavom Butinom, i veznjakom Antom Tomićem. Pretpostavlja se kako je ugovor s Butinom raskunut zbog objavljivanja događaja u svlačionici, kad je Mamić urlao na igrače.

Halilhodžić je jutros s nogometašima Dinama odradio prvi trening.