Uz otpad, manji računi za vodu, prijevoz i parking

Autor: Sarah Srdar 10/29/2015 13:22

Kako je i bilo najavljeno, 1. studenoga, cijene dijela komunalnih usluga za Zagrepčane će biti jeftinije. Uz niže cijene odvoza komunalnog otpada, manje će se plaćati i voda, javni prijevoz te parkiranje. Povoljniji računi koji će u poštanske sandučiće stići već u prosincu mogući su zbog dobrih poslovnih rezultata Uprave Zagrebačkog holdinga.

– Posložio sam stvari kako treba. Došla je nova predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban i stvari funkcioniraju. Ostatka je na polugodišnjem izvješću o poslovanju gradske megatvrtke bilo 220 milijuna kuna i taj dion novca ćemo vratiti sugrađanima jer to i je njihov novac – pojašnjava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Računi Čistoće za one koji žive u obiteljskim kućama bit će manji za 34 posto, dok će 42 posto uštedjeti građani u stanovima. Koliko će točno jeftinija biti voda, javni prijevoz i parkiranje, saznat će se već u subotu, 31. listopada, za kada je najavljena tiskovna konferencija predstavnika Gradske uprave i Uprave Zagrebačkog holdinga.