Fašnička putovnica za 192. izdanje Samoborskog fašnika

Vlast Slobodne Fašničke Republike Samobor odlučila je svoje građane i posjetitelje počastiti uvođenjem službenog fašničkog identifikacijskog dokumeta - Fašničke putovnice

Foto: Press materijal

Iako je ulazak svim maškarama u Fašničku Republiku omogućen bez ikakve papirologije, viza, zelenih karti i sličnih birokratskih komplikacija, svaka maska koja za vrijeme 192. Samoborskog Fašnika podigne svoju Fašničku putovnicu postat će još punopravniji član društva uz pristup brojnim privilegijama/nagradama.

Fašnička putovnica je dokument kojim se dokazuje da su maškare i njihovi najbliži za vrijeme trajanja fašničkih spelancija od 2. do 13. veljače, obišli barem 9 ugostiteljskih objekata u Samoboru i tamo konzumirali nešto. Na izbor se nudi čak 11 sjajnih samoborskih, fašničkih lokacija za iće i piće: Caffe H2O bar, Noir Caffe bar, Caffe bar Gradna, Havana Caffe bar, Samoborska klet, Bus Stop Caffe bar, Petar Pan Fast Food na dvije lokacije, Irish Pub Scout Club, Sport Caffe (Pivovara Razum), 2CV Pub Fontana i Caffe bar Šetnica.

Na svakoj od lokacija moguće je dobiti potvrdu, odnosno pečat u Fašničku putovnicu koja mora biti ispunjena sukladno fašničkim propisima: ime i prezime, adresa, telefon i e-mail adresa. Ispunjenu putovnicu s najmanje 9 pečata od 11 mogućih, treba nakon toga ubaciti u zatvorenu kutiju u svakom od ugostiteljskih objekata koji su navedeni u Fašničkoj putovnici. Osim što za ovu putovicu nije potrebna fotografija (jer se pretpostavlja da će svi biti maskirani), ni čekanje u redu na šalterima, niti ispunjavanje bilo kakvih obrazaca, Fašnička putovnica posebna je i po tome što je besplatna, a može se imati neograničeni broj ispunjenih Fašničkih putovnica.

Sve ispunjene Fašničke putovnice potom sele na središnji fašnički trg gdje će završnog dana 192. Samoborskog fašnika biti njihovo javno izvlačenje od 20:30 sati, a najsretnije očekuju vrijedne nagrade: putovanja po izboru u vrijednosti  6.000 i 2.700 kuna te rafting na Uni za 2 osobe s noćenjem u vrijednosti 1.500 kuna. Zato po dolasku na 192. Samoborski fašnik odmah podignite svoju Fašničku putovnicu i nazdravite Princu Fašniku i Sraki u nekom od lokala, jer sve su maske jednake, ali su maske s Fašničkom putovnicom jednakije od drugih!