Završena sanacija uličnog i dvorišnog pročelja u Bauerovoj 24

Zagrebački gradonačelnik jutros je obišao stambenu zgradu u Bauerovoj ulici broj 24 na kojoj je završena sanacija uličnog i dvorišnog pročelja

Stanari Baurove 24 konačno mogu odahnuti jer osim što su završeni radovi na sanaciji uličnog i dvorišnog pročelja, dobili su na kvaliteti samog življenja. Vrijednost radova iznosi 800 tisuća kuna, pri čemu je Grad Zagreb sufinancirao 55 posto iznosa, a ostatak sami stanari.

– Uz ove radove odradili smo još neke popratne stvari. Odvojili smo vodovodnu instalaciju koja je bila od olova, riješili smo odlijev kondenzata klima koji zna curiti i nagrđuje izgled same fasade. Riješili smo uz to odmah i antenski sustav, uveli smo brzi internet – izjavio je predstavnik stanara Silvano Pokrajec.

Stanari Bauerove 24 nisu se previše bunili oko samih radova s obzirom da su znali što ih čeka na kraju. A već sada, kažu, osjeća se drugačija atmosfera u zgradi.

– Mislim da je ovo velika stvar za sve suvlasnike i da će bitno poboljšati kvalitetu života. S našim primjerom htjeli bi potaknuti sugrađane, da je osim sredstava koja grad subvencionira, nužan angažman samih suvlasnika, da daju od sebe dosta radnih sati da bi taj kompletan projekt ispao što kvalitetnije i u nekim financijskim okvirima koji su zapravo izvedivi s obzirom na standard koji imamo u Hrvatskoj – rekla je stanarka Veljka Lalić Šegić.

Gradonačelnik Bandić priznao je kako je napravljen propust s rokom od devet mjeseci, te je najavio skraćivanje roka za prijavu na natječaj za sufananciranje obnove pročelja višestambenih zgrada.

– Da smo stavili rok od tri mjeseca, već bi imali tristotinjak skela postavljenih. Do svibnja ćemo to riješiti, 30. siječnja na Skupštinu ide izmjena odluke – rekao je gradonačelnik Bandić.

Osim toga, gradonačelnik ima još neke planove.

– Zaposliti sedam osam tisuća ljudi u građanskoj operativi, izdvojiti iz proračuna negdje između 3 i pol i 4 milijarde kuna. Obnoviti gradske objekte, zgrade, u kojima živi u tih nepunih 4000 objekata negdje preko 350 tisuća naših sugrađana. To je u biti svojevrsni zagrebački, građevinski ‘new deal’ – dodao je Bandić.

Stanarima Bauerove 24 ostala je još jedna želja, a to je novi lift. Time bi zaokružili priču o modernoj i učinkovitoj zgradi.