„Utjeha“ je novi singl benda KOMUNA kojim nastavljaju proboj na regionalnoj sceni

Nakon izrazito uspješnih pjesama „Kad padnu mostovi“ i „Himna“ , koje su, ako je suditi po emitiranju po radijima diljem regije i Youtube pogledima, osvojile publiku, bend KOMUNA predstavio je novi singl pod imenom „Utjeha“.

Komuna
Press materijal

KOMUNA je bend kojeg je osnovao Mirko Šenkovski Geronimo, jedan od najtraženijih autora u regiji, iz želje da se vrati svojim rock korijenima, a uz njega bend, simboličnog imena, čine gitaristi Emir Hot i Dragomir Herendić Dragianni (iz Zabranjenog pušenja), klavijaturista Igor Matković (Crvena jabuka), basista Zvjezdan Marjanović i bubnjar Damir Bumbar Sinanović (ex Southern Storm i The Loudest Silence).

Očito je da je riječ o ekipi uistinu respektabilnih rock glazbenika koju kao vokalni solist i autor svih skladbi sa predstojećeg albuma u izdanju Croatia Records-a, predvodi upravo Geronimo.

Ovom prigodom Geronimo je ugostio i dio članova svog prvog benda “Sauron”, Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića, koji će, kako najavljuje, biti dragi gosti benda KOMUNA i na nastupima uživo.

KomunaPress materijal

„Utjeha“ je priča u kojoj su glavni akteri motorist „Usamljeni vuk“, koji krstari od grada do grada, i „Noćna Dama“ kojoj on otvara dušu i kroz stihove pjesme progovara o svom životu i o svemu što ga tišti. Radi se o opuštenoj bikerskoj skladbi žestokog ritma i riffa koja, u odnosu na prva dva singla, donosi jedan svojevrstan predah od svakodnevice, ističe Šenkovski i dodaje kako je zanimljivo je da je cijela ova skladba odsvirana iz samo jednog akorda. Upravo je to bio izazov bendu da izgrade dinamiku i atmosferu na tako jednostavnoj osnovi, a da pjesma ni jednog trenutka ne prelazi u monotoniju.

Komuna
Press materijal

Spot za pjesmu „Utjeha“ pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=rkbjO4DFohE

„Koncipirao sam Komunu, kao jedan humani projekt koji je na strani pravde i progovara uvijek o nepravdama u društvu i onome što nas okružuje, a takav će biti i cijeli album, poručuje Mirko Šenkovski Geronimo.

Pozitivne reakcije, kako publike tako i kritike su već prvu skladba „Kad padnu mostovi“ dogurali do hita. Pjesmu prati iznimno kreativan i likovno sjajno obrađen video spot u kojoj se, prepoznavši i stil i snažnu ideju benda KOMUNA, kao gosti pojavljuju, odnosno, uz Geronima, po jednu strofu pjevaju Mladen Vojičić Tifa, Zoran Predin, Zoran Kiki Lesendrić i Toni Janković, dok Sead Zele Lipovača (Divlje Jagode) svira gitarske solo dionice.

Komuna
Press materijal

„Odlučili smo se za ove goste, jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to s nama kažu ljudi s autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namjerom urađen s jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali uz nadu u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito” – naglašava Geronimo.

U ovoj, za KOMUNU prvoj, autorskoj skladbi Mirka Šenkovskog ovaj vrsni glazbenik i autor je spojio svoje dugogodišnje iskustvo ‘estrade’ sa svojim ranim hard rock korijenima i to je očito bio pravi recept za uspjeh, ali i dugotrajnost.

Komuna
Press materijal

Zanimljivo je spomenuti da je mastering pjesme rađen u studiju “Metropolis” u Londonu, pod producentskom palicom John Davis –a, koji inače radi sa svjetski poznatim bendom U2.

Spot za pjesmu „Kad padnu mostovi“ pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=ZMd9jT4_AY0

Nedugo nakon prvog singla „Kad padnu mostovi“ koji je objavljen u lipnju prošle godine KOMUNA je nedavno snimila i objavila novu skladbu i spot intrigantnog naziva „Himna“ čiji je kompletan autor Mirko Šenkovski Geronimo koji se po prvi put predstavio i kao glavni vokal KOMUNE.

Spot za pjesmu „Himna“ pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=sBAEidB8OMc

Press materijal