Uskoro počinje sanacija napuknute fasade zgrade u Kranjčevićevoj ulici

Nema opasnosti od urušavanja zgrade.

Foto: Zagrebancija.com

Nakon neprospavane noći, zgradu u Kranjčevićevoj ulici 36, na kojoj je sinoć došlo do “napuhnuća” fasade, jutros je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Zagrebački holding

“U suradnji s resornim stručnjacima i GSKG-om u najkraćem roku pristupit će se sanaciji, osigurati siguran koridor za prolazak pješaka te stvoriti pretpostavke za uspostavu uobičajenog cestovnog prometa. Na teren su, dodatno, upućeni i djelatnici GSKG-a te druge operativne službe Grada i Holdinga”, kažu iz Zagrebačkog holdinga.

Podsjetimo, petak oko 20:30 sati, stanari zgrdade dojavili su da je došlo do napuknuća fasade. Na teren su odmah poslani policajci koji su utvrdili da postoji opasnost od urušavanja i zatvorili dio Ulice Božidara Adžije za promet kako bi vatrogasci mogli izvršiti podupiranje zgrade.

“Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako za sad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna”, stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.