Radovi na zagrebačkim ulicama uvjetuju izmjene na nekim autobusnim linijama

Nemojte se iznenaditi ako autobus skrene u neočekivanom smjeru.

Foto: Zagrebancija.com

Promet Grškovićevom ulicom, od raskrižja s Ulicom Medveščak do Rockefellerove ulice, bit će obustavljen od ponedjeljka, 12. kolovoza, do očekivanog završetak radova u petak, 6. rujna te će autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), 226 (Kaptol – Remete – Svetice) i 238 (Kaptol – Kozjak) prometovati izmijenjenim trasama.

Autobusi linija 201 i 238 vozit će s terminala Kaptol uobičajenom trasom do Degenove ulice, skretati desno u Ulicu Medveščak, zatim desno na Mirogojsku cestu, desno u Aleju Hermanna Bollea te voze desno Bijeničkom cestom do kružnog toka gdje se polukružno okreću i vraćaju se na Bijeničku cestu otkuda nastavljaju redovnom trasom do krajnjih odredišta.

Pri povratku, autobusi voze uobičajenom trasom do kružnog toka na raskrižju Bijeničke ceste i Grškovićeve ulice, polukružno se okreću i nastavljaju Bijeničkom, skreću lijevo n Aleju Hermanna Bollea, lijevo na Mirogojsku cestu, opet lijevo u Ulicu Medveščak, zatim desno u Degenovu ulicu i lijevo na Kaptol.

Na trasi autobusnih linija 201 i 238, u smjeru Kaptola, uspostavit će se privremena stajališta na Aleji Hermanna Bollea kod k.br. 6 i u Ulici Medveščak kod k.br. 9, a u smjeru Srebrnjaka na Aleji Hermanna Bollea u zoni k.br. 7.

Autobusi linija 106, 203 i 226 vozit će s terminala Kaptol uobičajenom trasom do Degenove ulice, skretati lijevo u Ulicu Medveščak, nastaviti desno Mirogojskom cestom do kružnog toka Mirogoj gdje se polukružno okreću te skreću desno na Remetsku cestu i nastavljaju uobičajenom trasom do krajnjih odredišta. Pri povratku autobusi voze istom izmijenjenom trasom.

U smjeru Kaptola, autobusi linija 106, 203 i 226 zaustavljat će se na privremenim stajalištima na Mirogoju u sjevernoj zoni kružnog toka i u Ulici Medveščak kod k.br. 9, a u smjeru Krematorija također će biti uspostavljeno stajalište u južnoj zoni kružnog toka na Mirogoju.

Zbog sanacije kolnika Ulice Bizek II, autobusna linija 131 (Črnomerec – Bizek) prometovat će od ponedjeljka, 12. kolovoza od 8 sati, do očekivanog završetka radova u ponedjeljak, 12. rujna, skraćenom trasom i to do raskrižja Ulica Bizek I, Bizek II i Bizek III.

Autobusno stajalište Lisičina neće se koristiti, a stajalište Bizek II bit će premješteno na zapadnu stranu raskrižja, oko 30 metara od uobičajene lokacije.

Zbog radova na dopuni i optimizaciji semafora, od subote, 10. kolovoza od 8 sati, do nedjelje, 11. kolovoza do 20 sati, promet Zagorskom ulicom, od raskrižja sa Selskom cestom u smjeru zapada bit će obustavljen te će autobusi linije 118 (Trg Mažuranića – Voltino) voziti izmijenjenom trasom u oba smjera.

Autobusi će s Trga Mažuranića voziti uobičajenom trasom do raskrižja Selske i Zagorske, skrenuti lijevo na Selsku, desno u Baštijanovu i nastaviti do okretišta Voltino.

Pri povratku iz Voltinog, autobusi će voziti Baštijanovom, skrenuti lijevo na Selsku te desno u Zagorsku ulicu otkuda nastavljaju uobičajenom trasom do Trga Mažuranića.

U smjeru Voltinog, autobusi će koristiti stajalište Zagorska-zapad te privremeno uspostavljeno stajalište u Baštijanovoj ulici, prije raskrižja s Golikovom ulicom.

U smjeru Trga Mažuranića, autobusi će koristiti privremeno uspostavljeno stajalište u Baštijanovoj, poslije raskrižja s Golikovom ulicom.

Za vrijeme radova, izvan funkcije će biti stajalište Zagorska-sjever te obostrana stajališta Desinička, Tomislavova, Hanamanova i Baštijanova.