Upravo potvrđeno: Zbog koronavirusa odgođen ZagrebDox

Obavijesti o odgađanjima zbog epidemije koronavirusa pristižu sa svih strana. Posljednja je iz organizacije ZagrebDoxa, festivala dokumentarnog filma.

Foto: Samir Cerić Kovačević / ZagrebDox
16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu, se odgađa-
“Na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, sve u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe, naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. Održavanje festivala u predviđenom terminu predstavlja potencijalan rizik za posjetitelje, autore te predstavnike medija. O novom datumu održavanja Festivala kao i svim dodatnim informacijama bit ćete pravovremeno obaviješteni”, kažu iz organizacije tog omiljenog zagrebačkog festivala.
Ipak, aktivnosti programa usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održat će se u istom periodu u online okruženju.
“Na taj način nastojimo svim sudionicima programa omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu”, kažu.
Direktor festivala Nenad Puhovski također je dao izjavu za medije.
“Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku”, stoji u priopćenju koje potpisuje Puhovski.
Podsjetimo, zbog epidemije koronavirusa odgađa se niz događanja u Zagrebu, između ostalog to su Festival svjetla te Međunarodni sajam turizma PLACE2GO.