Uključena rasvjeta na poplavljenim područjima

Autor:: Gorica.hr 9/24/2010 11:24

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva uključena je javna rasvjeta na svim područjima i u svim mjestima koja su bila zahvaćena poplavom, uključujući i Čičku Poljanu, čiji je jedan dio još poplavljen. Struju su dobila i sva kućanstva, osim onih u Čičkoj Poljani koja su još pod vodom, a time su stvoreni i preduvjeti da se obitelji mogu vratiti svojim kućama.

Na terenu je 12 velikogoričkih i pet zagrebačkih vatrogasnih ekipa koje na cijelom području zahvaćenom poplavom obavljaju ispumpavanje vode. A tijekom dana su odvezene i lešine s područja koja su bila dostupna.

-.-FM SDP Velika Gorica-.-Obavljena je dezinfekcija bunara na području Šćitarjeva, kućanstva su dobila upute kako postupati s vodom i kako obaviti dezinfekciju unutar kućanstva.

Radi točnog i istinitog informiranja javnosti, naglašavamo da je za Čičku Poljanu u nekoliko navrata organizirana dostava hrane, vode i potrepština. Obavljana je pomoću kamiona od kuće do kuće, a na drugom ulazu, od strane Kuča, tijekom cijelog dana je stajalo vozilo sa hranom koju su stanovnici mogli uzeti popotrebi.

Do 18 sati u gradskoj je upravi zaprimljeno 176 zahtjeva za prijavu štete. Povjerenstvo za procjenu sutra ujutro počinje obilaziti teren i utvrđivati nastalu štetu po kućanstvima.

Prijavu štete građani mogu obaviti u zgradi gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34, gdje je organizirano dežurstvo od 7 do 19:30.

U centar za pomoć, koji je smješten u Vatrogasnom domu u Novom Čiču, dolaze nove donacije poslovnih subjekata i privatnih osoba.