Sustav zaštite i spašavanja je pun rupa kao sir

Autor:: Tanja Molvarec 9/24/2010 11:38

– Nema u Hrvatskoj valjanog sustava za poplave. Sustav zaštite i spašavanja u Hrvatskoj je šupalj kao švicarski sir. To se posebno pokazalo u ovoj strašnoj poplavi koja je pogodila Zagrebačku županiju. Vlada je sada osnovala radnu skupinu koja će utvrditi propuste, a u toj skupini su upravo oni ljudi koji su napravili te propuste – kazao je HSP-ovac Pero Kovačević na tiskovnoj konferenciji povodom nedavnih poplava.

– Pritom kao na te odgovorne osobe mislim na čelnike Hrvatskih voda, Uprave za zaštitu i spašavanje i ministre Vlade koji su zaduženi za taj resor. Ova radna skupina je poruka da Vlada skida sa sebe odgovornost za propuste. To je kao da lisicu postavite da istraži tko je pojeo kokoši – kazao je Kovačević.

S ciljem pomoći unesrećenima u poplavi Kovačević i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, organizirali su humanitarnu akciju i postavili štand na Jelačić placu kako bi prikupili novčane priloge za pomoć. Na štandu si simbolički stajale i bijele i crvene ruže.

– Pitali smo treba li im hrane, no dobili smo odgovor da to nije problem. Stoga ova hrana ide u pučku kuhinju – kazala je Tomašić.