Učenici Osnovne škole Alojzija Stepinca od danas pohađaju nastavu u jednoj smjeni

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je posjetio Osnovnu školu Alojzija Stepinca i tom prigodom otvorio dislocirani objekt škole

Najsvečaniji dan u životu svake škole doček je učenika prvoga razreda, a u Osnovnoj školi Alojzije Stepinac današnji dan posebno je važan jer je u Kuzminečkoj 12 otvoren dislocirani prostor. Novi objekt ima 16 učionica, osam kabineta, informatičku učionicu, zbornicu, kuhinju, blagovaonicu i dvije male sportske dvorane. Preseljenjem nižih razrednih odjela od 1. do 3. razreda u dislocirani prostor, odgojno – obrazovni rad svih učenika organizirat će se u jednoj smjeni.

– Od danas Osnovna škola Alojzija Stepinca sa 670 učenika na dvije lokacije radi u jednoj smjeni,. To je visok standard i vjerujem da mnogi teže upravo tome. Naša djeca su zaslužila ove nove prostore. To ne znači da smo manje kvalitetno radili na staroj lokaciji, ali smo se udvostručili od ulaska u zgradu pa do danas – istaknula je ravnateljica Osnovne Alojzija Stepinca Karmen Lukinac Petrinec.

– Kada smo prije pet godina radili školu na Vrbanima i vrtić, nismo ni sanjali da ćemo morati tražiti proširenje kapaciteta. Pored privatnog vrtića, ovdje će za mjesec i pol dana proraditi još jedan vrtić – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Radom u jednoj smjeni, djeca će se konačno moći baviti izvan nastavnim aktivnostima. Na njima je samo da budu marljiva kako bi jednoga dana i oni pridonijeli cjelokupnoj zajednici.