U Zelini će se gledati prvoligaški rukomet

5/15/2010 9:25

Rukometašice „Zeline“ natječu se u 2.HRL sjever. Točnije, natjecale su se. Kolo prije kraja prvenstva osvojile su naslov prvakinja 2.HRL sjever te će u jesen nastaviti takmičenje u Prvoj Dukat ligi.

Možemo slobodno reći da su se Zelinčanke doslovce prošetale  kroz ovu drugu ligu, od 18 odigranih utakmica prije posljednjeg kola imaju samo dva poraza i impresivnu gol razliku od +213. Ukupno su postigle 645 golova a primile 432, te su na prvo mjesto zasjele sa 32 boda, ispred  drugoplasirane ekipe „Podravka lino“ sa istim brojem bodova ali lošijom gol razlikom.

Osim toga igračicama Zeline preostala je još i utakmica sa ekipom iz Čakovca koja se nalazi na 9. mjestu prvenstvene tablice i realno je za očekivati da će zelinske djevojke dobiti i tu utakmicu.

Pretposljednju utakmicu u kojoj su i potvrdile naslov prvakinja odigrale su na svom parketu protiv ekipe Pan Đakovo. Uz podršku mnogobrojne publike lako su svladale protivnice rezultatom 41:20 te i na taj način proslavile ulazak u prvu ligu.

Ovo je svakako veliki uspjeh za ekipu iz Zeline, ali isto tako i za trenera Nikolu Škorića, koji je, osim što trenira Furioze, i pomoćnik izbornika rukometne reprezentacije Hrvatske, budući da je njemu ovo prva sezona u Zelini i već je okrunjena uspjehom. On sam je nakon utakmice izjavio kako ova pobjeda i ovaj pehar pripadaju isključivo igračicama za njihov trud i kvalitetu, ali je i naglasio izuzetnu ozbiljnost i marljiv rad vodstva kluba. A ovo prvo mjesto dokaz je da se to itekako isplati.