Mekijeve gorile skoro istukle novinara Nacionala

5/14/2010 22:27

Asad Sabo Ajel, čovjek koji je prije nekoliko dana isposlovao preko gradonačelnika Milana Bandića da građani Zagreba plate najam paviljona na Zagrebačkom Velesajmu za samozvanog marokanskog iscjelitelja Mekkija Torrabija fizički je nasrnuo na fotoreportera Nacionala, objavio je portal tog tjednika.

Incident se dogodio u poslijepodnevnim satima ispred jednog od paviljona na zagrebačkom Velesajmu, gdje je Torabi održavao svoje iscjeliteljske seanse. Torabijevi zaštitari potom su okružili Peršuna dok je sjedio u svom automobilu.

Zaštitare, podsjetimo je ipak platio Asad koji se za dobivanje policijske dozvolu za održavanje skupa obvezao se platiti troškove osiguranja od 75 000 kuna. Možda je i to ohrabrilo Asada da fizički onemogući novinarima da rade svoj posao.

– Premda nisam bio na području gdje se ovaj događaj odvijao, već sam fotografirao s javne površine, što mi nitko ne može zabraniti, najprije mi je prišao pomoćniK Mekija Torabija. Iza njega su došla i četiri zaštitara, koja su okružila automobil – rekao je Peršun za nacional.hr.

Podsjetimo, na aktualnom satu Gradske skupštine u veljači SDP-ovac Marin Knezović pitao gradonačelnika Bandića zašto je Marokancu prvi puta besplatno dao da na Velesajmu održava svoje skupove. Također je pitao gradonačelnika zar ne misli da takvi ljudi samo iskorištavaju naivnost i lošu zdravstvenu situaciju građana.