U Trnavi održan šesti prosvjed zbog prenamjene Mjesnog odbora Trnava u dječji vrtić

- Šesti prosvjed, a gradska vlast i dalje s nama ne komunicira - poručio je Alin Kavur, dopredsjednik VGČ Donja Dubrava.

FOTO: Otvorena televizija

Ispred Mjesnog odbora u Trnavi održan je šesti prosvjed protiv gradske vlasti koja je odlučila prenamijeniti prostor odbora u dječji vrtić. Unatoč protivljenju izraženom odlukom Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava i Mjesnog odbora Trnava, Grad će bez pronalaska odgovarajućeg prostora izbaciti preko 300 korisnika. Među najvećim ‘žrtvama’ su umirovljenici.

– Ovaj objekt iza nas su oni u svojoj mladosti izgradili, a sada kada su umirovljenici, gospodine Tomaševiću i gospođo Dolenec, želite ih izbaciti na ulicu. Vi ovo oduzimate njima za dvije grupice od 12 djece. Ovo je neadekvatan prostor za djecu što je potvrdila i struka. Toliko ponižavate ove ljude koji su radili cijeli svoj životni vijek. Ovdje imaju prostoriju gdje se njih stotinjak može družiti. Dali ste nam tamo nekih jadnih 50-60 kvadrata, ali problem je da nas dijele jedna tanka vrata od liječnika opće medicine – ogorčen je bio je Alin Kavur, dopredsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava.

Na upite i molbe za razgovorom i pronalaskom odgovarajućeg rješenja, gradska se uprava oglušila svaki put, tvrdi Kavur.

– Šesti prosvjed, a gradska vlast i dalje s nama nema komunikaciju, unatoč tome što nas je gospodin Tomašević na zadnjem prosvjedu pozvao da dođemo u njegovo dvorište. Mi smo došli pred Gradsku upravu, nisu se udostojili niti on, a niti zamjenica Dolenec, spustiti i reći – dragi umirovljenici, hajdemo razgovarati – komentirao je.

Ispred umirovljenike koji ostaju bez centra svojih dnevnih aktivnosti, stajala je predsjednica podružnice umirovljenika Trnave Jasna Lončarek Šimunović.

– Nemojte zaboraviti da mi nismo vaše sluge, nego bi vi trebali služiti nama. Ići će se na raspisivanje referenduma. Meni nije problem samoj krenuti s prikupljanjem podrške svih umirovljenika. Nitko nije vječan, nismo ni mi, ali nije ni on – izjavila je Lončarek-Šimunović.

Podršku građanima došao je pružiti i vijećnik u Mjesnom odboru Sveta Klara Ivan Iličić.

– Nametanje ovakvih polu-rješenja i improvizacija na način da se građane ignorira i njihova volja nisu način kako se rješavaju problemi u Gradu Zagrebu. S građanima se mora surađivati – poručio je.