U promet puštena rekonstruirana i produžena ulica Mate Trbušića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u promet pustio rekonstruiranu i produženu ulicu Mate Trbušića. U okviru radova izgrađeno je 'T' raskrižje s Budenečkom cestom, postavljene su nove komunalne instalacije i javna rasvjeta te izgrađena pješačka staza

Sada su i službeno završeni radovi na ulici Mate Trbušića u Budencu u Sesvetama, čiju su izgradnju prije godinu i pol dana pokrenuli tadašnje vodstvo Mjesnog odbora Budenec i gradski zastupnik Tomislav Stojak.

– Ovo je isključivo napravljeno inicijativom Mjesnog odbora. Deset godina ih je Grad ignorirao u svim njihovim zahtjevima. Od 2006. godine kreću opravdani zahtjevi Mjesnog odbora da se urušena ulica Mate Trbušića popravi. Kao gradski zastupnik prihvatio sam njihovu ideju i u proljeće 2016. godine pokrenuli smo tu inicijativu zastupničkim pitanjem, doveli smo gradonačelnika ovdje i kada je vidio u kakvom se stanju nalazi, shvatio je da se to ozbiljno mora napraviti. Dobro je da se na ovaj način povezuje lokalna inicijativa sa gradskim zastupnicima – izjavio je gradski zastupnik Tomislav Stojak.

– U četiri dana otvaramo dvije značajne investicije. Na području Sesveta postoje još četiri značajne lokacije gdje će biti zatvaranje i završetak radova u sljedećih deset do petnaest dana. Maksimalno koristimo Zagrebačke ceste, izlaze nam u susret, tako da očekujemo radove skroz do Božića – rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić.

Vijeće Mjesnog odbora Budenec čeka još dosta zahtjevnih projekata.

– Čeka nas nogostup na Budenečkoj cesti, vodovod u jednoj ulici, osvjetljenje igrališta i dogradnja objekta mjesne samouprave – dodao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Budenec Ivan Jakšetić.

Investicija rekonstrukcije ulice Mate Trbušića vrijedna je oko tri milijuna kuna.