U neke ZET-ove autobuse invalidi još ne mogu ući

Autor: Ana Kranjčić 7/15/2012 10:18

Iako Zagrebački električni tramvaj posjeduje veći dio novih vozila, još uvijek postoje linije na području Zagreba i Zagrebačke županije na kojima voze stariji autobusi što pojedinim građanima smeta jer smatraju kako su ravnopravni s onim putnicima koji imaju tu sreću da se koriste busevima novije generacije.  

– Iako je veći dio našeg voznog parka obnovljen i moderniziran, mi moramo raditi sa resursima kojima raspolažemo pa tako moramo u promet na pojedinim linijama uključivati i vozila takozvane starije generacije. Tu odluku donose naše stručne službe, autobusi se disponiraju ovisno i o nekim tehničkim karakteristikama pojedine linije kojima se prolazi – istaknuo je Nikola Tomljenović, iz ZET-ovog Ureda za odnose s javnošću.

Svaki putnik, koji redovito plaća ZET-ov prijevoz, zahtjeva i ravnopravno korištenje usluga navedene Holdingove Podružnice.

– Ulaženo svakodnevne napore kako bismo poboljšali našu uslugu i ono na čemu radimo je zapravo rotacija svih tih vozila tako da se izmjenjuju vozila novije i starije generacije na širem dijelu naše prometne mreže – kazao je Tomljenović.

S obzirom da stariji busevima nemaju adekvatnog pristupa osobama s invaliditetom, svakako bi na neke linije trebalo uvesti i novija vozila, barem povremeno kako bi se svi građani ravnopravno koristili uslugama navedene Podružnice.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.