U Naftalanu obilježen Svjetski dan zdravlja

U 2022. godini proračun Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje iznosi 56,6 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija

U Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu Zagrebačka županija obilježila je Svjetski dan zdravlja. Tom prilikom konstituiran je i novi saziv Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije.

– Svim stanovnicima Zagrebačke županije, posebice djelatnicima u zdravstvu, čestitam Svjetski dan zdravlja. Zagrebačka županija će i u budućnosti nastaviti znatna sredstva ulagati u županijske zdravstvene ustanove posebice Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu – rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

– Savjet za zdravlje važno je savjetodavno tijelo Županijske skupštine i svojevrsni skretničar kako kvalitetno poboljšati razinu zdravstvene zaštite, ali i općenito zdravlja u Zagrebačkoj županiji – istaknula je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Predsjednik Savjeta Stipe Ćorluka istaknuo je kako će se novi saziv pozabaviti zdravstvenim sustavom na području Zagrebačke županije te vidjeti kako mogu svojim prijedlozima doprinijeti da se zdravstvena zaštita unaprijedi i poboljša.

Zadaća Savjeta, koji ima 15 članova je davanje inicijative za popunjavanje ili izmjenu Mreže javne zdravstvene službe, predlaganje mjera za poboljšanje i popunjavanje kadrovske strukture zdravstvenih radnika te poboljšanje kvalitete prostora i opreme koji se koriste za pružanje zdravstvene zaštite, promocija zdravlja i prevencije bolesti te poduzimanje drugih aktivnosti u cilju podizanja kvalitete zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije.

 

* ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM