Održana 1. sjednica Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije

Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Zagrebačke županije za pitanja ljudskih prava i prava nacionalnih manjina

Foto: Zagrebačka županija

U prostorima Zagrebačke županije održana je konstituirajuća sjednica Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije. Članovi su jednoglasno podržali prijedlog Plana rada za ovu godinu.

– Aktivnosti u Planu rada temelje se na Nacionalnom planu za zaštitu i promicanje ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije kako bi se doprinijelo postizanju više razine društvene uključenosti i socijalne solidarnosti, kvalitete života i vladavine prava – istaknuo je predsjednik Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije Miljenko Pavlaković.

Članovi Koordinacije podržali su i inicijativu da se utvrdi da li su osnovane koordinacije za ljudska prava u gradovima i općinama Zagrebačke županije kako bi uspostavili što bolju suradnju s njima. Ujedno, Koordinacija kreće s pripremama za obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava u Zagrebačkoj županiji.

Članovi aktualnog saziva su Martina Glasnović, Zvonko Kunić, Domagoj Lovrić, Maja Novosel, Ivica Kolarec, Mirjana Lipić, Salih Huremović, Franjo Simić, Marija Ledinski Anić i Marija Klarić Markus.

 

* ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM