Povijesna rukometna utakmica za osobe s invaliditetom odigrat će se u Kutiji šibica!

U sportskoj dvorani Kutija šibica, 29. studenoga u 20.30 sati, održat će se rukometna utakmica u invalidskim kolicima u organizaciji Zagrebačkog rukometnog saveza i Hrvatskog rukometnog saveza

Kako bi najavili rukometnu utakmicu u invalidskim kolicima, koja će se održati 29. studenoga u 20.30 sati u SD Kutija Šibica, u emisiji Svakodnevica na Jabuci TV gostovali su Kazimir Ilijaš, glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza, Filip Ivić, hrvatski rukometni vratar te Dino Sokolović, hrvatski paraolimpijac.

– Riječ je o projektu kojeg smo kao Zagrebački rukometni savez pokrenuli u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom. Po prvi puta u hrvatskoj povijesti održat će se rukometna utakmica u invalidskim kolicima. Naš je cilj omogućiti osobama s invaliditetom bavljenje rukometom na taj, za njih prikladan način, čime bi ostvarili veliki napredak, kako u rukometu, tako i u sportu općenito – rekao je Kazimir Ilijaš, glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza.

Za natjecateljski je dio organizacije odgovoran hrvatski paraolimpijac, Dino Sokolović, sportaš koji, unatoč životnim nedaćama, nikad nije odustao od svojih snova.

– Skijam, igram košarku i hokej na ledu. Prije nego li sam imao prometnu nesreću zbog koje sam ostao invalid, bavio sam se rukometom, a Kazimir je bio moj trener. Za ovu sam utakmicu okupio ekipu. Pozvao sam sve svoje prijatelje košarkaše i svi su se odazvali, jer žele promovirati sport, a to je najvažnije. Zagrebački rukometni savez osigurat će nam dresove, trenirke i dvoranu. Hajdemo razviti sport koji u Hrvatskoj ne postoji – kazao je Dino.

Podršku je projektu pružio i hrvatski rukometni vratar Filip Ivić, trenutno igrač poljskog Kielcea.

– Velika mi je čast što mogu pomoći osobama s invaliditetom i drago mi je što sam ambasador tako velikog projekta u Hrvatskoj. Nažalost, zbog obaveza u klubu neću moći biti prisutan na dan utakmice, no zahvaljujući današnjoj tehnologiji pratit ću sve preko mobitela i bodriti naše dečke – izjavio je Ivić.

Rukometni rezultati u Hrvatskoj na zavidnoj su razini.

– Osim osnovnog rukometa, imamo i rukomet na pijesku te rukomet za gluhoslijepe i svi oni ostvaruju fantastične rezultate. Ovo je samo nastavak tog slijeda, jer želimo napraviti ono što rukomet zapravo jest, a to je da ima svoju širinu, da okuplja sve ljude koji se njime žele baviti i da im na adekvatan način to i osiguramo – poručio je Ilijaš.

Suočiš se s nekom preprekom, naučiš kako ju savladati, savladaš ju i kreneš dalje‘ – riječi su Dine Sokolovića, inače oca osmomjesečne djevojčice.

– Bezbroj sam puta došao do te prepreke, savladao ju i krenuo dalje. U životu se treba prilagoditi, nije lako, ali uspio sam. Život ide dalje i moraš se boriti – poručio nam je Dino i pozvao sve da dođu u Kutiju šibica, 29. studenoga u 20.30 sati i svojim dolaskom podrže ovu predivnu sportsku priču, nikad viđenu u Lijepoj našoj!