ANDRIJA MIKULIĆ O ODLUCI IZVRŠNOG ODBORA HNS-A: ‘Gradski zastupnici su ti koji će odrediti što će biti na Sveticama’

Odluku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometog saveza, kojom privremeno odustaju od gradnje kampa na Sveticama, komentirao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kojom privremeno odustaju od gradnje nogometnog kampa na Sveticama.

– Ne znam što je to privremena kategorija odustajanja, mogu vas samo podsjetiti da je Grad Zagreb otvorio i vrata i prozore jer držimo da nam je jedan takav kamp i više nego potreban – rekao je Andrija Mikulić.

Prisjetimo se, HNS je nedavno prezentaciju na kojoj su trebali predstaviti projekt izgradnje Hrvatskog atletsko – nogometnog centra Svetice otkazao, pod isprikom da neće moći sudjelovati u daljnjem radu na projektu dok ga ne razmotre na idućoj sjednici Izvršnog odbora.

– Mene to sve malo čudi. Kada smo pitali otkud drastično smanjenje kvadrata određene namjene, sportskih površina, pa nakon toga i građevinskih površina, a povećanje nekih drugih, vidjeli ste kakav smo odgovor dobili. Smatram da je to neozbiljno od strane HNS-a, tko god da tamo sjedio. Pa što ste radili gospodo zadnje dvije godine, koliko ste samo molili da točka dođe na dnevni red Skupštine – komentirao je Mikulić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još je 2015. godine najavljivao početak kontroverznog projekta gradnje kampa koji košta 92 milijuna kuna.

– Grad Zagreb, Skupština i gradski zastupnici i dalje ostaju otvoreni. Svaku ćemo dobru odluku i inicijativu podržati, ali nikada nećemo dići ruku za nešto bianco, što ne znam i ne vidimo – zaključio je predsjednik Skupštine.

Sudbina kampa na Sveticama do daljnjeg ostaje neizvjesna.