DOGRADNJA DOMA ZDRAVLJA ŠPANSKO: Nove ordinacije uskoro u zapadnom dijelu grada

Dogradnja uključuje dvije ginekološke ordinacije, dvije ordinacije opće medicine, jednu pedijatrijsku ordinaciju i radiološku dijagnostiku

Nakon što smo objavili vijest o otvorenju nove ordinacije obiteljske i dentalne medicine Doma zdravlja Zagreb – Centar na Dolcu, javili su nam se stanovnici naselja Vrbani koje zanima je li u planu otvorenje ordinacije primarne zaštite i eventualno laboratorija u njihovom naselju koje broji preko 10.000 stanovnika. Odgovor na to pitanje dobili smo od Gradskog ureda za zdravstvo i prenosimo ga u cijelosti.

“U Mreži javne zdravstvene službe djelatnosti opće medicine popunjena su sva mjesta i za sada nema mogućnosti otvaranja novih timova opće medicine na teritoriju MO Vrbani. Novi tim opće medicine moći će se otvoriti kada jedan od timova opće medicine na području Vrbana (dr. Ruža Frntić) ode u mirovinu.

Što se tiče medicinsko-biokemijskog laboratorija, sukladno Mreži javne zdravstvene službe za Grad Zagreb propisano je 20 medicinsko-biokemijskih laboratorija, koliko ih i ima u gradu Zagrebu, pa nema zakonskih mogućnosti otvaranja novih medicinsko-biokemijskih laboratorija u Mreži. Napominjemo da vađenje krvi mogu obavljati nadležni timovi primarne zdravstvene zaštite.

Također napominjemo da je Grad Zagreb, na području koje pokriva Dom zdravlja Zagreb-Zapad, započeo aktivnosti za dogradnju doma zdravlja na lokaciji Špansko, s dvije ginekološke ordinacije, dvije ordinacije opće medicine, jednom pedijatrijskom ordinacijom i radiološkom dijagnostikom.”.