Tužan poraz Medvjeda u Ledenoj dvorani

Autor: Ivana Šimac 12/10/2014 23:17

Medvjedi su u Ledenoj dvorani Doma sportova morali stisnuti ruku jednoj od najboljih momčadi Istoka, Avangardu iz Omska, i priznati poraz. Prvi i jedini ovosezonski susret između Medveščaka i Avangarda završio je rezultatom 2:6.

– Avangard ima talentiranu momčad, igrači im ne trebaju puno prostora, a mi smo trenutno jako krhka momčad. Jako je lako igrati kad gubiš 6:1, ali drago mi je da igrači nisu odustali. Narednih nekoliko dana neće biti zabavno za nas – rekao je trener Doug Shedden.

Mimo plana, s kojim su Medvjedi krenuli u utakmicu i željeli zatvoriti najbolje gostujuće igrače, sve je krenulo u 9. minuti kada je Denis Kuljaš zabio za vodstvo Avangarda. Pet minuta kasnije iz situacije s igračem više Kuljašu se u rubrici strijelaca pridružio Denis Paršin kojemu se posrećilo i u 17. minuti, da bi u posljednjoj minuti prve trećine Chad Kolarik povisio razliku na +4.

Medvjedi su drugu trećinu počeli s igračem manje jer je tri sekunde prije kraja prve dionice na klupu za kažnjene igrače bio poslan Mike Glumac (2 min), ali i s drugim golmanom na vratima. Umjesto Marka Dekanicha u igru je ušao Cal Heeter. Nažalost, ni Heeter nije uspio zaustaviti igrače iz Omska koji su iskoristili još jedan powerplay u 22. minuti (Aleksander Perežogin). Unatoč visokoj prednosti Avangarda koja je već tada davala naznake kome će pripasti tri boda, Medvjedi nisu prestali igrati te su u 31. minuti zahvaljujući Marku Katicu smanjili na 1:5. Krajem druge trećine, u 35. minuti, Medvjedi su ostali i bez napadača Brocka Trottera koji je dobio 5 minuta i isključenje do kraja susreta.

– Navijači zaslužuju bolje od ovoga. Nov sam u momčadi, ali ne i u hokeju, i moramo utakmice početi pretvarati u pobjede. Suparnik ne smije rano doći do visokog vodstva. U ovom susretu nismo imali niti jedan powerplay i teško je cijelo vrijeme braniti se s igračem manje, a zatim trošiti energiju na sustizanje rezultata. Naši golmani rade najbolje što mogu da odbiju prvi udarac, moramo se pobrinuti da odbijanac ne dođe do suparnika – rekao je Kurtis McLean.

U posljednjoj trećini gosti su zabili i svoj šesti gol (Nikita Pivcakin), a konačnih 2:6 u 57. minuti postavio je Kurtis McLean kojemu je ovo bio prvijenac za Medveščak.