Mihaela će zahvaljujući stipendiji ostvariti želje

Autor: S.S. 12/11/2014 12:43

Rotary klub Zagreb Centar potpisao je ugovore o stipendiranju s 26 nadarenih srednjoškolca i studenta slabijeg imovinskog stanja. Program stipendiranja Rotary klub Zagreb Centar uspješno provodi već osmu godinu za redom, a fond stipendija ove godine iznosi 260.000 kuna za koji su sredstva prikupljena kroz organizaciju različitih događanja te priloge članova i ostalih humanitaraca.

– Svjesni smo da u ovim teškim vremenima ima puno potrebitih no Rotary klub Zagreb centar od samog svoj početka usmjeren je na pomoć mladima jer su oni budućnost Hrvatske te nam je njihovo obrazovanje jako bitno. Svi dobitnici su ih zaslužili te smo sretni što su ove stipendije naša mala potpora njihovom velikom trudu i zalaganju – naglasio je prilikom dodjele Boris Šavorić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Centar. 

Od početnih šest stipendija godišnje, program je sve više i više rastao da bi ove godine došao do značajne brojke od 26 stipendija koje su osim studentima velika pomoć i srednjoškolcima koji inače imaju vrlo ograničen pristup državnim ili institucionalnim stipendijama, iako se radi o uzrastu koji je možda i presudan za daljnju budućnost i karijeru.

– Zahvaljujući ovoj stipendiji mogu nastaviti školovanje i ostvariti neke želje koje možda ne bi bile ostvarive. Obrazovanje koje želim mi je postalo puno dostupnije, a stekla sam i brojna nova poznanstva, doživljaje i iskustva – podijelila je svoje utiske stipendistica Mihalea Tomljanović, učenica trećeg razreda Prirodoslovno matematičke gimnazije.

Kako rotarijanci uvijek nastoje pomoći onima kojima je najpotrebnije, uz ostale nadarene studente i srednjoškolce, ove godine su stipendiju iz fonda ‘Gordan Čačić’ (fond nosi ime po nesretno preminulom generalu Hrvatske vojke, inače članu Rotary kluba Zagreb Centar) dobile i dvije talentirane srednjoškolke iz poplavom pogođenog područja Gunje i Rajevog Sela. Na svečanosti je po drugi puta dodijeljena i posebna nagrada ‘Mitko Naumovski’ najboljem od stipendista u iznosu od 5.000 kuna koju je ove godine osvojio Ivan Mikičić.

Uz ovogodišnjeg predsjednika kluba Borisa Šavorića te brojne članice i članove, ovoj svečanosti nazočili su i guverner hrvatskog Rotary Distrikta dr.sc.Tomislav Maravić te predstavnici uključenih škola i roditelji stipendista.