Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Zagreb

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja, a u proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih

Press materijal

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 3.5. s početkom u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića čime će Zagreb postati sportsko-edukativni centar Hrvatske. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih. U zabavnom dijelu programa prisustvovat će i poznati sportaši i predstavnici Grada.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću osnovnoškolaca s područja Zagreba koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Press materijal
Press materijal

Na događanju će biti veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje ‘Zajedno više možemo – u akciji s policijom’ u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na ‘fair play’ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Osnovnoškolci i građani će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. Pripadnici HGSS-a dijelit će svoja iskustva i znanje te upoznati djecu i mlade sa svojom opremom, a pripadnici Crvenog križa organizirat će edukativne radionice.

Plazma promotori osigurat će fine kekse i zalogaje za sve okupljene. Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.
Nakon paljenja plamena u Zagrebu, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom svibnja.

Press materijal
Press materijal

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta cup teniski turnir, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, stolnom tenisu, mali nogomet, graničar, atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Press materijal