Sutra svi na Dolje- pogledajte kako će izgledati nova zagrebačka žičara!

žièara

U petak, 31. ožujka, u 21,00 sat, na okretištu tramvaja Dolje Gračani, uz prigodni program bit će predstavljena nova zagrebačka žičara vizualizirana u filmskoj 3D animaciji.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sugrađane da dođu na okretište i pogledaju kako će izgledati buduća žičara:

Drage Zagrepčanke, dragi Zagrepčani

pozivam vas da u petak, 31. ožujka  u 21,00 sat budete na tramvajskome okretištu Dolje Gračani, na mjestu polazišta nove zagrebačke žičare.

Uz prigodni program predstavit ćemo novu žičaru vizualiziranu u filmskoj 3D animaciji.

Kako znate, radovi na pruzi od Mihaljevca do Dolja već su započeli, ostatci konstrukcije stare žičare se ruše, trasa se čisti, a u tijeku su pripreme za buduću zagrebačku i sljemensku ljepoticu koja će u punome sjaju  zasjati 1. kolovoza iduće godine.  Natječaj za opremu nove žičare u vrijednosti od 142 milijuna kuna raspisali smo još 13. ožujka, a  14. travnja ponude se otvaraju.

Zagreb i Sljeme spajamo novim, suvremenim i atraktivnim prijevozom koji na zadovoljstvo svih nas i naših sve brojnijih gostiju iz zemlje i svijeta, čuva naša gradska pluća i naše  zdravlje.

Veselim se našemu susretu!