Treći susret dječjih književnika u Ivaniću

11/18/2009 12:53

Riječ je o dječjim autorima Ani Đokić, Maji Brajko Livaković, Meliti Rundek, Silviji Šesto, Božidaru Prosenjak, Ratku Bjelčić, Zvonku Todorovski i Jadranku Bitenc.

Tijekom susreta, književnici će učenike osnovnih škola Đure Deželića i Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada te Josipa Badalića iz Ivanićkog Graberja i škole Posavski Bregi  upoznati s recentnim i lektirnim naslovima, dok će talentiraniji učenici polaziti kreativnu radionicu pisanja.


Osim susreta sa stvaralaštvom dječjih autora, ovo će biti i izvrstan poticaj za što kvalitetnije radove na predstojećem Lidranu.

Kako je predviđeno programom , u četvrtak, 19. studenog u 15 sati započinje Kreativna radionica pisanja dok će se u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad održati tribina o tinejdžerskom junaku u književnosti i u stvarnosti. Na tribini će uz književnike sudjelovati učenici osnovnih škola Stjepana Basarićeka i Đure Deželića .

Druga kreativna radionica održat će se u petak, 20. studenog u 10 sati u Osnovnoj školi Stjepana Basarićeka.

Treći susret lektirnih i nagrađenih dječjih književnika održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i grada Ivanić-Grada.

Piše: Branka Derežić/Obiteljski radio Ivanić