Traže se sezonski radnici za 2022.godinu

Počele i pripreme za zimski turizam

Iako je ljeto tek završilo, agenti za zapošljavanje polako su počeli s pripremama za 2022.sezonu. Posla ima, no sezonskih radnika sve manje.

“Sezona za određene regije još uvijek nije završila, pa radimo punom parom, no to ne znači da nismo počeli s pripremama za zimski turizam i potragom za radnom snagom za ljeto 2022.” naglašava osnivačica portala sa zapošljavanje, Nataša Kačar.


Deficitarnih zanimanja i dalje su najtraženija, barem kada je riječ o sezonskim poslovima. “Ja uvijek kažem, ako me netko pita fali li radne snage: da, fali itekako, no samo one kvalificirane. Razlog su velika količina hotelskih objekata i restorana koji traže popriličan broj zaposlenika, a upravo se ove sezone tražio radnik više, stoga mogu sumirati i reći kako radnika ima, no ne za sve!”, ističe Kačar.

Uvjeti plaće, napredovanja i edukacije samo su neke od smjernica koje danas skoro svaki radnik traži prilikom odabira poslodavca.  “Onaj koji ponudi bolju plaću, smještaj i bolje uvjete od konkurencije, dobit će najbolje radnike u najkraćem roku.” Govori nam osnivačica portala.

Savjetnici za zapošljavanje smatraju kako je upravo jesen najbolji period za pronalazak novog posla, stoga ukoliko niste sezonski radnik, a vapite za promjenom posla, možda je ovo pravo vrijeme da prolistate jutarnje novine i potražite što se novoga nudi ove pandemijske jeseni.