Ako želiš znati, čitaj!

Sajam traje do 18sati

Mali jesenski sajam kojeg svi volimo ponovno je u akciji, a prije nego što počnemo raditi listu s najboljim književnim ulovima, požurimo do šarmantne Bookse u Martićevoj ulici, gdje nas do 18sati očekuje razmjena knjiga pod nazivom “Svi za knjigu, knjiga za svakog”.

“Iz godine u godinu ovaj sajam prikuplja sve veći broj posjetitelja i sve veći broj publike. Upravo se ovdje radi o akciji razmjene knjiga koja funkcionira tako da nam se ljudi jave sa željom da doniraju knjigu, nekoliko njih ili čak čitave knjižnice, koje mi kroz godinu skupljamo, te ih zatim nekoliko puta godišnje izložimo, za simboličnu cijenu od 10kuna po knjizi.” Ističe organizatorica i urednica Booksinog portala Ivana Dražić.

Osim pokojeg domaćeg štiva, ljubitelji su mogli uživati i u djelima stranih pisaca.

“Mnogo je knjiga na stranim jezicima, engleskom ili francuskom i ruskom. Posjetitelji ponekad traže specifične naslove, a mi iako u globalu znamo što imamo od knjiga, ne možemo znati svaki naslov pojedinačno jer ne vodimo bilješke o tome, ali ja  mislim da je to šarm ove akcije.”

Studentici Jani, ovaj se angažman i organizacija odgovornih posebno svidjela, jer je upravo ovdje mogla pronaći gotovo besplatne knjige koje bi u knjižarama morala skupo platiti.

“Ja sam iz Srbije i došla sam u Hrvatsku studirati, a sada sam na ovoj akciji jer mi je ponestalo dobrog štiva. Većinom mogu pronaći alternativne knjige i zanimljive naslove koji već polako padaju u zaborav.”

Ova akcija je bila korisna svima – i vama koji više nemate mjesta za knjige u stanu, i vama koji svoje biblioteke još prikupljate, ali i vama koji svesrdno vjerujete da je knjiga najbolji poklon.