Kutija šibica 2021. – najpoznatiji zagrebački malonogometni turnir slavi 50. rođendan

Turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a prijave kreću 2. studenog 2021. godine

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola, slavi velikih 50 godina i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane, na radost brojnih malonogometaša i obožavatelja diljem Hrvatske.

Turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a prijave kreću 2. studenog 2021. godine.

Legende zaigrale nogomet zlatnim loptama

Krešimir Čivrag, Robert Grdović, Korab Morina, Josip Palić, Stjepan Pavlić, Pavao Sudy, Hrvoje Štrok, Mario Švigir i Mićo Vujanić imena su koja su obilježila Kutiju šibica kroz protekla desetljeća, a, ususret početku ovogodišnje jubilarne priče, okupili su se u legendarnoj dvojci Doma sportova i zaigrali nogomet pravim zlatnim rođendanskim loptama.

Prošle su godine ostali bez svoje omiljene Kutije šibica zbog pandemije uzrokovane covidom-19, no povratak na dvoranske terene sada nestrpljivo iščekuju. Povratku se raduju ne samo igrači i navijači nego i organizatori.

– Unatoč vrlo izazovnom i neizvjesnom vremenu, u kojem i dalje svi živimo, želimo vratiti Kutiju šibica tamo gdje joj je i mjesto, u sportske dvorane, u srca navijača na tribinama te brojnim sportašima kojima je ovo prilika za ne samo sjajne sportske pothvate i rezultate, već i za nezaboravna druženja koja se, kako su istaknule neke od najvećih legendi ovog sporta, pamte zauvijek. Kutija šibica ove godine obilježava veliki 50. rođendan, a siguran sam da ćemo, uz podršku svih naših partnera, obilježiti ovaj jubilej onako kako to ovaj turnir i zaslužuje. Pozivam sve da se prijave i da se priključe pravoj sportskoj zlatnoj groznici koja nas uskoro očekuje u Zagrebu – poručio je Bernard Grebenar, mag.oec., ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Ukupni nagradni fond iznosi 170.000,00 kuna

Uz 50. seniorski turnir, igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000,00 kuna. Službeni početak prijava za jubilarno izdanje započet će u utorak, 2. studenog, a završava 9. studenog 2021. godine. Cijene kotizacija nisu se mijenjale ni ove godine, pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1.000 kn, dok za turnir žena 200 kn. Prijave se mogu predati putem web stranice www.kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125.

Izvlačenje parova potvrđeno je za 17. studenog, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, s pet igrača u polju i jednim vratarom, dok se turnir žena igra s loptom veličine četiri kao i s četiri igračice u polju te jednom vrataricom.

Zlatna nogometna i navijačka groznica započinje na Štefanje, kada nas očekuje početak spektakularne završnice, a u srijedu, 29. prosinca, doznat ćemo koja će se momčad upisati kao pobjednik povijesne i jubilarne 50. Kutije šibica.