Tradicionalni obilazak dežurnih, žurnih službi

Već tradicionalno u prvim danim nove godine gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, njegov zamjenik Alan Labus i predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur posjećuju dežurne službe zaprešićkog kraja.

Sve su službe istaknule kako je novogodišnja noć protekla mirno i bez većih intervencija. No nova 2023. godina donijela je i povijesne promjene kao što je ulazak u Schengen što posebno utječe na raspodjelu rada policijskih službenika.

„PP Zaprešić nakon ponoći 1. siječnja prestala je na Graničnom prijelazu Harmica i Međunarodnom željezničkom prijelazu Dobova sa svojom službom budući da je Hrvatske ušla u Schengen, a službenici su preraspoređeni na druge zadaće. Određeni broj policijskih službenika nastavit će posao obavljati baš u našoj policijskoj postaji“, istaknuo je Matej Šućur, načelnik PP Zaprešić, istaknuvši kako je na zaprešićkom području novogodišnja noć protekla mirno.

Uz čestitku gradonačelnik Željko Turk rekao je da ga osobito veseli da intervencija u novogodišnjoj noći nije bilo. „Kada govorimo o našim žurnim službama drago mi je da je više prevencije, a što manje potrebe za operativnim djelovanjem“, rekao je gradonačelnik izrazivši i zadovoljstvo što je Hrvatska ulaskom u zonu Schengena te uvođenjem eura napravila jedan veliki demokratski iskorak. „Od toga će Hrvatska imati koristi i ponosan sam što smo dio Europe“, dodao je gradonačelnik Turk. Brojni su građani i posjetitelji 2023. godinu u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića dočekali na Trgu Ivana Pavla II. gdje ih je zabavljala grupa Vigor. U ponoć je organiziran vatromet uz nadzor zaprešićkih vatrogasaca, a komunalni su djelatnici već u ranim jutarnjim satima 1. siječnja odradili čišćenje središta grada.

 

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.