TOMISLAV KOLEDIĆ: Novom Zagrebu – zapad nedostaje sadržaja, ali posla se ne treba bojati

U nekim rubnim naseljima Novog Zagreba - zapad je kanalizacija ili asfalt najveći problem, dok se u drugima stanovnici bore s manjkom parkirnih mjesta ili mjesta u vrtićima i školama

Na nadolazećim lokalnim izborima, osim gradonačelnika i zastupnika u Gradskoj skupštini, imat ćemo priliku odlučiti i tko će voditi naše gradske četvrti i mjesne odbore. Tako smo vas odlučili upoznati s Tomislavom Koledićem, mladim i perspektivnim SDP-ovcem koji se nalazi na listi za Gradsku skupštinu, ali je ujedno i nositelj liste SDP-a i HNS-a za Gradsku četvrt Novi Zagreb – zapad, te za Mjesni odbor Trnsko.

1. U kojem novozagrebačkom naselju živite i po čemu ga smatrate posebnim?

Trnsko je prvo urbano novozagrebačko naselje koje se u svojem početku zvalo Novi Zagreb, ali je tek kasnije preimenovano u Trnsko. Posebno je jer se smatra prvim cjelovitim projektiranim naseljem u širenju Zagreba preko Save.

2. Što je u Vašem kvartu potrebno urediti?

Popis uređenja u Trnskom je vrlo dugačak i širok. Svakako smatram prometne probleme najvećima. Pod time mislim na nedovoljan broj parkirališnih mjesta, prometni čep na ulazu i izlazu iz naselja, nedovršenu prometnu studiju sjevernog djela naselja, ali i nedovoljno često održavane prometnice u naselju. Druga bitna stvar je naš centar naselja. Trg Ane Rukavine (plato ispred bivše Name) je potrebno što prije urediti i dopuniti sadržajima za sve dobne skupine. Park mladenaca možemo i moramo bolje održavati. Naš društveni dom je još uvijek previše vremena neiskorišten. Postoji puno zapuštenih parkova i dječjih igrališta koje bi trebalo obnoviti i dopuniti. Zalažem se i za uvođenje rasvjetnih tijela novih tehnologija koje bi manje štetile okolišu. Također mislim da su krovovi naših zgrada neiskorišteni potencijal naselja. Njih bismo mogli iskoristiti za urbane vrtove, solarne panele i slične stvari koje su u modernim metropolama već davno prisutne. Postoji još mnogo stvari za nabrojati, ali svakako bih ove naveo kao bitnije za naselje.

3. Kao član Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad mogli ste utjecati na neke odluke i prijedloge. Čemu ste se oštro protivili?

Ovaj popis je također vrlo dugačak. Uglavnom sam se razilazio ideološki s koalicijom koja je vodila naše Vijeće Gradske četvrti. Primjerice, bio sam protiv financiranja raznih profesionalnih nogometnih klubova koji ionako zarađuju od svojih članarina, prodaje igrača, donacija raznih sponzora, Grada Zagreba i drugih. Bio sam oštro protiv da se obnova fasade crkve u Sv. Klari financira iz sredstava namijenjenih za komunalnu problematiku. Fasadu smo mogli obnoviti iz tri druga različita izvora, a ovako smo zakinuli naselje Sv. Klara za asfaltiranje nekoliko prometnica i rješavanje problema kanalizacijske mreže. Mogli smo imati novu fasadu crkve, nove prometnice i riješenu kanalizaciju da je bilo volje vladajućih. Vladajuća koalicija je trošila novce na mjestima koja su im donosila glasove, a ne na mjestima koja imaju stvarnu potrebu. Protiv svih takvih odluka sam se oštro protivio.

4. Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad poznato je kao Vijeće s najviše predsjednika i potpredsjednika u prošlom mandatu. S kojim ste opcijama otvoreni za suradnju?

Nažalost poznati smo po najvećem broju izmjena vodstava Vijeća gradske četvrti. Uglavnom su to bila politička preslagivanja i igre na desnici. Mogao bih reći i da se radilo o političkim trgovinama, ali u njihove probleme neću ulaziti. Svakako sam otvoren za suradnju sa svim političkim strankama i nezavisnim vijećnicima koji na probleme naših naselja gledaju realno, a ne populistički i koji su ideološki lijevo, odnosno popularno nazvano lijevi centar. Prihvatili bismo podršku svih ostalih stranaka, ali ne bismo dozvolili da se nastavi populistička politika.

5. Kada biste postali predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad koje biste točke uvrstili na dnevni red prve sjednice Vijeća? Što je potrebno hitno napraviti?

Na dnevni red bih uvrstio Odluku da svako Vijeće mjesnog odbora sazove zborove građana kako bismo čuli prijedloge naših sugrađana po naseljima jer Vijeće mora raditi ono što građani žele, a ne ono što mi mislimo da njima treba. Druga stvar koju bih uvrstio je Odluka kojom bismo pokušali utjecati na Turističku zajednicu Grada Zagreba kako bi što prije počeli s razvojem naših turističkih potencijala jer Novi Zagreb ima vrlo bogatu kulturnu i povijesnu baštinu koju moramo iskoristiti za dobrobit našeg područja.

6. Na području Vaše Gradske četvrti nalaze se i mnoga naselja koja nemaju riješena osnovna pitanja poput vodoopskrbnog sustava, potrebno je plinoficirati dijelove nekih naselja i asfaltirati ulice. Koliko ima takvog posla?

S obzirom na proračun koji imamo i problematiku te veličinu naše gradske četvrti mogu reći da se u sljedećih pet mandata ne stignu kvalitetno završiti svi potrebni radovi. To je realno stanje. Iz tog razloga je potrebno napraviti listu prioriteta za svako naselje i zajedno se s građanima primiti posla. U nekim rubnim naseljima je kanalizacija ili asfalt najveći problem dok u drugim naseljima stanovnici o tome uopće ne razmišljaju već imaju druge probleme poput manjka parkinga, manjka mjesta u školama, vrtićima i sličnih problema. Lokalna vlast treba biti u stalnoj komunikaciji s ljudima koji su ih birali. Lokalna vlast treba raditi za dobrobit svih građana i posla se ne treba bojati. Nama se ne smije dogoditi da nam ostane neiskorištenih sredstava što se vrlo često događalo proteklih godina. Svaki takav propust je koštao naše sugrađane.

7. Kakva je situacija po pitanju dječjih igrališta, vrtića i škola na području Novog Zagreba – zapad?

Nama svakako nedostaju škole i vrtići te sadržaji za mlade u mnogim našim naseljima. Za razliku od drugih gradskih četvrti mi smo se u proteklih 25 godina jako puno proširili. Školski i vrtićki kapaciteti to nisu mogli pratiti. Naravno, gradilo se, ali ne dovoljnom brzinom. Imamo primjer naselja Blato koje je jedino naselje u Zagrebu koje nema niti jedno dječje igralište. Nije li to sramota? Osnovna škola u Hrvatskom Leskovcu se godinama obećava. Naselje Sveta Klara kao naše najveće i najbrojnije još uvijek nema dječji vrtić. Zamislite samo grad od deset tisuća stanovnika koji nema vrtić. Takvu mi situaciju imamo samo u jednom našem naselju. Obnova u Odri se jako puno čekala, Kajzerica je predugo planirana. Mnoge naše škole su građene prije 50 i više godina te ih je potrebno hitno proširiti i renovirati. Situacija je dakle teška, ali vjerujem da možemo sve ostvariti. Za tako velike projekte moramo imati i podršku gradske vlasti.

8. Kakav sadržaj stanovnicima nedostaje?

Kao što sam već napomenuo, nedostaje nam turističkih sadržaja. Revitalizacija Zagrebačkog velesajma je također bitna za našu Gradsku četvrt. Nedostaje nam jedan veliki društveni sportski centar kakav je bio planiran na području Remetinečkog gaja. Nedostaje nam zdravstvenih ustanova, a posebno bolnica na području južno od Save. Bolja prometna povezanost, desetljećima planirano širenje tramvajskog prijevoza i više prijelaza preko Save samo su dio primjera sadržaja koji nam nedostaje. Ako krenemo od mladih pa nadalje svakako ćemo za svaku dobnu skupinu pronaći nešto bitno. Potencijale naše gradske četvrti treba znati iskoristiti.

9. Što bi za Vašu četvrt, odnosno stanovnike značila denivelacija rotora koja se godinama najavljuje iz Grada?

Takav zahvat ne bi značio samo stanovnicima naše gradske četvrti, već i stanovnicima susjednih gradskih četvrti, ali i šire. Takav zahvat nije niti bio moguć jer podrazumijeva mnoge druge predradnje koje bi uzele godine teškog rada. Ako razmislimo da se postojeći rotor ukloni kako bismo sagradili novi tada shvaćamo da smo praktički odsjekli put preko Jadranskog mosta i da bi sav promet morao ići preko Mosta slobode, a znamo već kakve su gužve tamo kada naši sugrađani idu na posao, odnosno s posla. Napravili bismo još veći prometni kolaps koji bi trajao najmanje godinu dana. Dakle, trebalo bi prvo sagraditi novi most preko Save zapadno od Jadranskog mosta na području koje bi spajalo Lučko-Blato i Vrbane preko Save te pješačko-biciklistički most koji bi spajao Lanište kod Arene prema Jarunu. Kada bismo prvo napravili takva dva velika projekta, tek onda bismo imali uvjete da radovi na denivelaciji rotora ne bi utjecali na promet Novog Zagreba.