Tomašević zaradio kaznenu prijavu zbog gospodarenja otpadom u Zagrebu

- Optužuju me da nisam koristio kapacitete gradskih poduzeća za zbrinjavanje glomaznog otpada, nego sam privremeno unajmljivao privatna poduzeća - kazao je Tomašević i poručio kako je postupio upravo suprotno.

FOTO: OTV

– Nonsens! – tako je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević nazvao kaznenu prijavu koju je protiv njega podnijela udruga Ekologija grada. Kako kaže, udruga za koju nikada ni čuo nije.

– Upravo zbog toga sam si uzeo malo truda i vidio da je udruga registrirana doslovno dan nakon što sam stupio na dužnost gradonačelnika. Optužuju me da nisam koristio kapacitete gradskih poduzeća za zbrinjavanje glomaznog otpada, nego sam privremeno unajmljivao privatna poduzeća – kazao je Tomašević i poručio kako je postupio upravo suprotno.

– Radili smo sve što možemo da gradska poduzeća sada vlastitim kapacitetima zbrinjavaju glomazni otpad, a ne da se konzumira onaj ugovor koji me dočekao kada sam postao gradonačelnik – izjavio je.

Podsjetimo, riječ je o ugovoru vrijednom 90 milijuna kuna dodijeljenom privatnoj tvrtki za zbrinjavanje glomaznog otpada, kojeg je gradonačelnik kako tvrdi, bio prisiljen potpisati.

– Bio sam ga prisiljen potpisati, ali nisam ga trebao konzumirati jer smo radili na tome da radimo vlastitim kapacitetima. To je upravo ono za što je prethodni gradonačelnik optužen od USKOK-a, da je pogodovao privatnim tvrtkama – objasnio je.

Inače, kada je riječ o gospodarenju otpadom, u Zagrebu bi od 1. srpnja na snagu trebao stupiti novi model naplate komunalnog otpada – i to prema količini. Hoće li taj ambiciozni rok biti ispoštovan, preostaje nam vidjeti.