Posjetite Zoološki vrt u nedjelju i obilježite Međunarodni dan bioraznolikosti

Edukativni program kojim će se ukazivati na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti, u Zoološkom će vrtu Grada Zagreba u nedjelju trajati od 11 do 17 sati.

FOTO: Press materijal

U nedjelju 22. svibnja 2022. godine diljem se svijeta obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti, a u Hrvatskoj se taj dan obilježava i Dan zaštite prirode.

Edukativni program kojim će se ukazivati na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti, u Zoološkom će vrtu Grada Zagreba u nedjelju trajati od 11 do 17 sati.

Međunarodni dan bioraznolikosti ove godine ima slogan „Izgradnja zajedničke budućnosti za sve živo“. Ujedinjeni narodi ističu da je bioraznolikost odgovor na niz izazova vezanih uz održivi razvoj. Bioraznolikost je temelj za izgradnju prirodnih rješenja na klimatske i zdravstvene izazove te za osiguravanje hrane, vode i ostaloga nužnoga za život.

Edukatori Zoološkog vrta Grada Zagreba posjetiteljima će pojasniti koliko je živi svijet raznolik te zašto je važno raditi na očuvanju lokalne biološke raznolikosti. U Zoološkom vrtu mogu se vidjeti mnogobrojne životinjske vrste koje imaju jedinstveno mjesto u fauni.

FOTO: Press materijal

U očuvanju biološke raznolikosti posebna se briga treba gajiti za male životinje. Jedna od njih je pčela. Smanjivanje broja pčela negativno se odražava na biljni svijet. Zato se svaki pomor pčela treba doživjeti izuzetno ozbiljno. Budući da je Dan pčela danas, 20. svibnja, i o njima će riječi biti tijekom edukativnog programa u Zoološkom vrtu u nedjelju, a u život pčela moći će se i zaviriti. Naime, Hrvatska udruga pčelara „Pčelinjak“ posjetiteljima će prikazati staklenu košnicu s pčelama – apisarij.

Prirodu i biološku raznolikost treba štititi od malih nogu. To dobro znaju učenici Osnovne škole Marije Jurić Zagorke iz Zagreba. Oni će posjetiteljima predstaviti svoj rad u školskoj zadruzi „Pčelinja školica“.