Tomašević: Svi umrli ispod 50 godina u zadnjih mjesec dana bili su necijepljeni

Tomašević je komentirao cijepljenje u gradu Zagrebu

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je novi punkt za drive-in PCR testiranje. Zagrebački gradonačelnik tim je povodom održao i konferenciju za medije.

U Zagrebu najviše cijepljenih

Komentirao je odaziv građana na cijepljenje.

– I dalje je u Zagrebu najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom – 55% ukupnog stanovništva, a 66 posto odraslih. S barem dvije doze je cijepljeno 51.1% ukupnog stanovništva. Zagreb je u tom smislu bolji od svih drugih županija, ali to i dalje nije dovoljno – rekao je Tomašević.

Komentirao je da su u zadnjih mjesec dana svi umrli ispod 50 godina bili necijepljeni. – To govori samo za sebe. – dodao je Tomašević.

– Ja ću se cijepiti krajem studenog trećom dozom. Pozivam sve koji mogu da se cijepe prvom dozom i da se docijepe. Cjepljenje je najbolja zaštita, ali nije jedina mjera – rekao je gradonačelnik.

Moguće cijepljenje i subotom i nedjeljom

Najavio je da će se na Velesajmu moći cijepiti i subotom i nedjeljom, a objasnio je i zašto su novi punktovi otvoreni.

– Otvoreni su zbog sve hladnijeg vremena i kiše, kako građani ne bi čekali vani na hladnoći. Cijeli Paviljon 9 služi za prijem građana, tu očekujemo mobilnost od oko 15 minuta kako bi se došlo do drugog paviljona za cijepljenje – zaključuje Tomašević.