Tomašević branio Ivanu Kekin: Uklanjanje murala Zvonimira Bobana sada nije bitna tema

Tomašević je komentirao izjavu Ivane Kekin da treba ukloniti mural Zvonimira Bobana

Foto: Marin Miletić/Privatni album

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obišao je u utorak novi ‘drive-in’ punkt za cijepljenje na Velesajmu, kao i nove paviljone u kojima će se, kako je najavio, građani moći cijepiti svaki dan, pa tako i vikendom.

Na presici je, među ostalim, komentirao i izjavu Ivane Kekin, koja je komentirala da je za to da se ukloni mural s OŠ Savski gaj, a koji prikazuje Zvonu Bobana kako udara milicajca. Tomašević je poručio da je sve rekao u petak kad su neki murali greškom uklonjeni te da nema potrebe i dalje komentirati tu temu.

– Legitimno je pitanje što je sve primjereno da bude na zidovima obrazovnih institucija, ali to za nas nije prioritetna tema i nećemo je u ovom trenutku otvarati dok imamo epidemiju koja bukti i financijsku situaciju kakvu imamo – rekao je.

Istaknuo je da je to osobni stav Ivane Kekin, a da bi se nešto slično desilo, potrebna je šira rasprava.

– Za takve stvari je svakako potrebna šira javna rasprava za koju u ovom trenutku smatram da nije prioritet – naglasio je.

Radi se, podsjetimo, o poznatoj sceni iz 1990. godine. kad je tadašnji kapetan Dinama Zvonimir Boban udario milicajca na utakmici Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru.

– Osobno, sklona sam tome da nije primjereno da prikazi nasilja budu na osnovnim školama. Uspjesi naših sportaša i općenito uspjesi hrvatskog naroda i njihovi sentimenti mogu se izražavati i kroz slike koje ne prikazuju nasilje – rekla je Kekin.