Tomašević preuzeo dužnost: Financijsko stanje Grada nije dobro!

tomašević

Na vratima sobe 367 u Gradskoj upravi od danas stoji ime Tomislava Tomaševića- gradonačelnika Grada Zagreba. Održana je službena primopredaja izvršnih ovlasti, a Tomašević je dobio preko 2000 stranica raznih izvješća.

tomašević

-Dobili smo oko 2000 stranice različitih izvješća tako da će nam trebati vrijeme da kroz sve to prođemo. O nekim ključnim temama smo pričali. Financijsko stanje nije dobro i s tim ćemo se odmah pozabaviti. Danas ćemo imati sastanke s pročelnicom za financije i s drugim pročelnicima, a druge ćemo zakazati sljedeći tjedan. Razgovarat ćemo sa svim pročelnicima i onda znati pravo stanje – rekao je Tomašević.

Poskupljenja usluga ne bi trebalo biti, najavljuje Tomašević, a žičara se mora što prije staviti u funkciju, iako Tomašević njome, ovakvom kakva je, nije zadovoljan.

– Žičara se mora pokrenuti i mora početi zarađivati novac- izjavio je Tomašević.

Tomašević će se tijekom dana čuti i s premijerom Plenkovićem i dogovoriti suradnju, a očekuju i brz sastanak s ravnateljom Fonda za obnovu, jer je upravo obnova prioritet nove gradske uprave. Razgovori su u tijeku i s SDP-om oko formiranja većine u Gradskoj skupštini.

tomašević