Tomašević o podjeli poklona u Domu za starije: „Ovo mi je jedna od najdražih aktivosti!”

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević je i ove godine ususret Uskrsu posjetio domove za starije osobe u Zagrebu i umirovljenicima je podijelio prigodne poklone. Posjetio je domove za starije osobe u Ivanićgradskoj ulici i Dubrava. U oba doma korisnci su mu pripremili rasplesanu dobrodošlicu, ali i znak pažnje.

U kratkom programu Doma Park sudjelovao je zbor koji je otpjevao nekoliko pjesama uz pratnju profesorice na harmonici. Za početak su otpjevali ‘Dobro mi došel prijatel’, a nešto kasnije i ‘Lepi ti je Zagreb grad’, a korisnica doma Nada je recitirala pjesmu ‘Starinska pjesma’ Dragutina Domjanića.

Podjela poklona je lijepa tradicija

Gradonačelnik Tomašević podsjetio je kako već 20 godina Grad Zagreb daruje poklonima korisnike domova za starije pred uskrsne i pred božićne blagdane.

– To je jedna lijepa tradicija koju sam ja odlučio zadržati. Tako se daruje ukupno oko 4.000 korisnika. Pred svake božićne i uskrsne blagdane odaberem nekoliko domova i osobno ih posjetim i osobnom uručim ove poklone, rekao je gradonačelnik.

Grad će se odužiti koliko može

Osim što gradonačelnik voli posjećivati domove za starije osobe, ovom je prigodom zahvalio korisnicima Doma za njihov život i za sve što su napravili.

– Vjerujte mi, ovo mi je jedna od najdražih aktivnosti kao gradonačelnika. Nema ljepših aktivnosti nego posjetiti domove za starije i nemoćne osobe u gradu Zagrebu jer je tu toliko veselja, toliko radosti, toliko skromnosti, toliko ljubavi da me to uvijek napuni pred uskrsne, ali i božićne blagdane, otkrio je Tomašević.

Na kraju je zahvalio korisnicima Doma na svemu što su napravili za grad, ali i poručio kako nisu zaboravljeni i da će im se Grad odužiti koliko god može kako bi život u domovima bio što lakši i bolji.