Korlaet: I nas muče vozila na pješačkim zonama

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet je, na redovnoj konferenciji za medije, odgovorio na pitanje tko kontrolira promet u pješačkim zonama, s obzirom na to da po njima nerijetko voze automobili koji za to nemaju dozvolu.

– Da, to pitanje muči i nas, kao i vas. Promet u mirovanju kontroliraju naši prometni redari, a promet u kretanju policijska uprava, odnosno prometna policija. U kontaktu smo s njima, kontinuirao, zamolili smo da se na tim punktovima pojača kontrola prometne policije, drugim riječima da kroz pješačku zonu može proći samo vozila s dozvolom. To su četiri kategorije vozila, stanari, dostavna vozila, interventna vozila, te vozila s posebnom dozvolom grada.

Pješačke zone su nam, dodaje Korlaet, i programski vrlo važne…

Osim proširenja punkta koji spominjete na istočni dio Masarykove ulice, bavimo se i pripremom natječaja za trajno preuređenje stare Vlaške, tamo su u tijeku radovi čišćenja i frezanja stare boje i micanja žardinjera, u dogovoru s Vijećem gradske četvrti Donji grad ići će se u preuređenje male Martićeve, to je južni dio Fra Grge Matića koji je već zatvoren za promet, iskoristit će se sredstva za preuređenje i pripremaju se radovi za preuređenje.

Kada će krenuti radovi na spomenutoj dionici zasad nije poznato.