Tete iz vrtića spremaju novi prosvjed: Traže pravo na rad bez straha

Rad bez straha, dostojanstveno radno okruženje i smjena ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec zahtjevi su koji će javnosti biti predstavljeni u četvrtak, 11. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića

Tete iz zagrebačkih dječjih vrtića izlaze na ulice. Traže rad bez straha, dostojanstveno radno okruženje i smjenu ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec, a svoje zahtjeve predstavit će javnosti u četvrtak, 11. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića. Naime, Sindikat obrazovanja, medija i kulture najavio je toga dana u 18:00 sati veliki prosvjed pod nazivom “Pravo na rad bez straha”.

Smjena ravnateljice dječjeg vrtića Remetinec nije novi zahtjev Sindikata. Mirni prosvjed već je održan u ožujku ove godine ispred samog vrtića kada se potpisivala i peticija za smjenu Merice Matijević. Naime, sindikalisti tvrde kako nad zaposlenicama vrši stalni pritisak i mobing, a psihologici Sanji Vdović koja u vrtiću radi više od 20 godina uručen je i otkaz.

S druge strane, ravnateljica je za 24sata izjavila kako je u zadnjih nekoliko godina izložena sustavnom pritisku nekoliko radnica koje su pisale anonimne prijave protiv nje.

Iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture pozivaju sve članove zaposlene u dječjim vrtićima Grada Zagreba da se zauzmu za sebe i budu solidarni sa svojim kolegicama i kolegama.