Svi domovi za starije i nemoćne u Zagrebu su sigurni za korisnike

Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom.

Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom su sigurni za korisnike, kojih je u ovom trenutku u smještaju 3836.

Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom. Riječ je o 11 domova koji djeluju na 17 lokacija. Na 14 lokacija stručnjaci su utvrdili mala ili zanemariva oštećenja, dok zgrade na tri lokacije (u Dubravi, na Trešnjevci te u Maksimiru) imaju umjerena oštećenja, priopćili su iz Grada Zagreba.

“Naši domovi pružaju i izvaninstitucionalnu usluge, odnosno pomoć u kući koju koristi 2336 korisnika (dostava gotovog obroka i usluga gerontodomaćice). Usluga se pruža kontinuirano uz provođenje propisanih zaštitnih mjera”, dodaju.

Radi prevencije širenja zaraze koronavisurom među našom najosjetljivijom skupinom, starijima i kroničnim bolesnicima zabranjene su posjete u domovima i obustavljeno je pružanje usluga cjelodnevnog boravka. Također korisnici ne izlaze van, izuzev u nužnim i opravdanim situacijama (odlazak na bolničko liječenje ili neodgodive zdravstvene postupke).