Svetoj Nedelji zahvalnica za projekt TK 25

Tekst:: G.B. 12/9/2010 10:52

Državna geodetska uprava organizirala je prigodnu akademiju 8. prosinca s početkom u 9.30 sati, u Preporodnoj dvorani HAZU-a, povodom dovršetka izrade Hrvatske službene topografske karte u mjerilu 1:25.000.

Kapitalni projekt izrade Hrvatske službene topografske karte u mjerilu 1:25.000 u cijelosti je dovršen. Time je Hrvatska postala jedina država u regiji koja je uspostavila izradu nove digitalne topografske karte temeljene na novoj izmjeri, pri tome razvijajući vlastite znanstvene, stručne i gospodarske kapacitete potrebne za predmetnu izradu.

Projekt je od svoje ideje do danas realiziran punih 15 godina i ukupno je u aktivnosti koje je bilo potrebno realizirati uloženo skoro 300 milijuna kuna. Pri tome su ne samo osigurana neophodna financijska sredstva države i niza drugih subjekata već su i razvijeni zavidni vlastiti znanstveni, stručni i gospodarski kapaciteti potrebni za provedbu projekta.

Projekt je pozdravila i Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH, te istaknula kako on predstavlja snažnu potporu u razvoju Hrvatske.

Povjerenstvo za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu posebnih priznanja na Akademiji prigodom dovršetka kapitalnog projekta hrvatske geodezije – izrade Topografske karte u mjerilu 1:25 000. predložilo je, a ravnatelj Državne geodetske uprave prihvatio, prijedlog da se Gradu Sveta Nedelja dodijeli zahvalnica za znatnu financijsku potporu u izvršenju projekta TK 25.

Priznanja Gradu Svetoj Nedelji, na čelu s gradonačelnikom, Dragom Prahinom, dodijelili su ravnatelj Uprave Željko Bačić i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić.