Svečano je održan Dan Općine Pisarovina

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako se ulaže u sve ono što gradovima i općinama treba, a ono što je posebno je ulaganje u gospodarsku zonu te su ponosni na otvorenje novog poduzeća na području gospodarske zone u Pisarovini

Dan Općine Pisarovina održan je u svečanom tonu na dan svetog Martina, biskupa zaštitnika Općine Pisarovina. Tom prilikom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Pisarovine. Na svečanosti su svirali mladi tamburaši, bili su prisutni i učenici iz lokalne Osnovne škole, odjeveni u tradicionalnu narodnu nošnju.Načelnik Tomo Kovačić istaknuo je kako su zahvaljujući EU fondovima te radu Vlade i ministarstva gospodarstva izgrađena gospodarska zona u Pisarovini s uloženih 14,2 milijuna kuna.

Publici se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković, koji je otvorio svečanu sjednicu Općine Pisarovina. Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako se ulaže u sve ono što gradovima i općinama treba, a ono što je posebno je ulaganje u gospodarsku zonu te su ponosni na otvorenje novog poduzeća na području gospodarske zone u Pisarovini. “Puno je mjesta vezano uz Martinje, u i Dugom Selu je on zaštitnik, a ja bi samo preporučio svima da paze kako voze ovih dana”, poručio je Damir Tomljenović.

Zadnjih godina se ulagalo u dogradnju škole u Pisarovini, a stalno se ulaže u prometnu infrastrukturu tako da da bi ceste u županiji bile što bolje. Tijekom svečanosti dodijeljene su nagrade i zahvalnice brojnim osobama koje su pridonijele razvoju Općine Pisarovina. Tako su Nagrade dobili učenici OŠ Pisarovina za uprizorenje dokumentarnog filma “Čuvarice tradicije i baštine – čuvamo prošlost za budućnost”.