Suza za Zlatka Bočkala

UIR Zagreba osnovana je 1966. godine otkada se kontinuirano zalaže i trudi poboljšati kvalitetu života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, a u 2017. godini okupila je 8.741 invalida rada odnosno njih 29,99% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Press materijal

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) po prvi puta organizira glazbenu manifestaciju ‘Suza za Zlatka Bočkala’ u spomen i čast prerano preminulom i zaslužnom predsjedniku UIR Zagreba, Zlatka Bočkala u petak, 13. travnja 2018. godine. Riječ je o koncertu koji će se održati u Glazbenom paviljonu u Parku Zrinjevac s početkom u 17.00 sati pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na dan kada bi Zlatko Bočkal navršio 75 godina.

Zlatko Bočkal  četiri godine je obnašao dužnost kao predsjednik te pomogao mnogima kojima je to bilo potrebno. Svojom vizijom i zalaganjem učinio je mnogo kako za razvoj same Udruge, tako i za poboljšanje položaja svakog njenog člana.

Samo povodom ove prigode ponovno će se okupiti neki od članova zbora “Lira”, zbora u kojem je nekada i on sam pjevao Tom će se zboru pridružiti i pjevački zbor UIR Zagreba “Kolibrići”, KUD “Nikola Tesla” i mješoviti zbor Bosana, a čije će pjesme dostojanstveno obilježiti dan sjećanja na Zlatka Bočkala. Vrlo prikladan način prisjećanja dragog nam gospodina Zlatka Bočkala – glazbena manifestacija u prekrasnom ambijentu.

Foto: Sarah Srdar Žiljak

– Kao što je nepoznati autor jednom rekao ‘Otisci što ih ostavljaju čovjek na čovjeku vječni su’ tako je i Zlatko Bočkal svojom dobrotom u svakome od nas ostavio svoj otisak. Nadamo se da ćemo ovom glazbenom manifestacijom uspjeti dirnuti ljude onako kako je to Zlatko Bočkal radio. Pozivamo vas da nam se pridružite u parku Zrinjevac, a slobodno sobom povedite svoju obitelj, prijatelje i kolege – izjavila je predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

UIR Zagreba osnovana je 1966. godine otkada se kontinuirano zalaže i trudi poboljšati kvalitetu života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, a u 2017. godini okupila je 8.741 invalida rada odnosno njih 29,99% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujući inovativnim idejama Zlatka Bočkala, sve je više članova aktivno uključeno u svakodnevni rad i djelovanje UIR Zagreba.

Press materijal